LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV3-profilens avslöjande – blev gravid efter läkarens ord

15 mar, 2018 
Malin Ljung
Nu delar Ida Warg med sig hemligheten bakom graviditeten, och hur läkarens oväntade besked gjorde att hon bara veckor senare var gravid.
Annons

För bara några dagar sedan avslöjade den tidigare TV3-profilen och bloggerskan Ida Warg, 31, att hon är gravid. Hon och nyblivna fästmannen Alexander Pärleros, 33, väntar nu sitt första barn.

sin blogg har Ida nu delat med sig om graviditeten i ett inlägg med rubriken “Var graviditeten planerad eller ett misstag?”. Sanningen är att den knappast var det sistnämnda, men att ett plus på stickan inte heller var det som paret förväntade sig. I oktober hade nämligen Ida varit hos en gynekolog, och i samband med det besöket fick hon reda på att det finns en risk för att det skulle ta tid för henne att bli gravid. Orsaken är att Ida haft en historia med oregelbunden mens och hormon-obalans.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

“Han sa då att det antagligen kommer behövas extra hjälp från sjukvården och att det var dags att börja försöka nu då man tydligen är tvungen att försöka aktivt själva i 6 mån minst innan man kan få komma och bli undersökt för vidare hjälp. Han sa även att det skulle kunna ta 5 år att ens bli gravid för mig”, skriver Ida.

Annons

Hennes egen önskan var att bli mamma om 3-4 år, men efter läkarens ord blev hon orolig och bestämde sig för att det kanske var bra att börja försöka redan nu. Resten är en kort historia i sig själv, Ida slutade med den preventivhjälp hon använt sig av, men hade enligt sig själv ingen större koll på när hon skulle ha ägglossning. Trots att mensen var en vecka sen var det inget hon reagerade på då hon varit med om det förr.

Efter några dagar med mystiska åkommor som att plötsligt börja gråta på ett möte, och en svajig känsla i kroppen bestämde sig Ida för att trots allt göra ett graviditetstest.

“Det har jag gjort många gånger tidigare men det har alltid visat negativt. Jag gick in på toaletten och satte på duschen, kissade på stickan och la den på golvet för att duscha av mig medan jag väntade på svar. På typ 5 sekunder så var det ett plus på stickan!”, skriver Ida och fortsätter beskriva förvirringen som uppstod:

Annons

“Jag klev ur duschen och började bläddra i instruktionerna och får se att ett plus betyder gravid. Jag börjar skaka! Det kan inte vara möjligt?! Jag gör det andra testet som fanns i förpackningen och det visar samma på bara några sekunder. Jag hamnar i chock! Jag blev så otroligt glad över att min kropp fungerar som den ska och att jag kan bli gravid själv och dessutom på första försöket! WOW!”.

Sedan tidigare har Ida Warg beskrivit den gångna tiden som gravid som både den värsta och så klart bästa tiden i hennes liv. Framför allt för rädslan att drabbas av missfall varit så stark. Efter vecka 12, då risken för missfall minskar avsevärt, har hon som tur är kunnat slappna och njuta.

“Även om det inte var väntat att det skulle ske så snabbt så blev både jag och Alex superglada över beskedet och kan fortfarande inte förstå att det är sant!”, avslutar hon inlägget.

Stort grattis önskar vi på Hänt!

FOTO: Ibl, Instagram

Annons