LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV3-mamman Theodora Larsson om nyfödde sonens operation

19 dec, 2019 
Lina Arvidsson
Theodora Larssons besked om sonen – en vecka efter födseln
För en vecka sedan föddes Ensam mamma söker-profilen Theodora Larssons och kärleken Anton Uddfalks första gemensamma barn, Albus.
Nu berättar Theodora att Albus under nästa år kommer att behöva operaras.
– Det känns såklart lite läskigt med en operation, säger hon till Hänt.
Annons
Theodoras oro under graviditeten: ”Känner den inte alls”Brand logo
Theodoras oro under graviditeten: ”Känner den inte alls”

Ensam mamma söker-profilen Theodora Larsson, 32, och kärleken Anton Uddfalk, 28, fick för en vecka sedan sitt första gemensamma barn.

Paret träffades under inspelningen av Ensam mamma söker och det stod snart klart att de båda var ämnade för varandra. Efter inspelningen av programmet flyttade Anton till Borås där de nu bor med sin nya bebis och barnen Leia,  11, Cornelia, 9, och Jasper, 7, som Theodora har från en tidigare relation.

Tiden innan förlossningen var orolig då Theodora Larsson drabbades av en GBS-bakterie, något som kan smitta det nyfödda barnet. På sin blogg skrev Theodora att hon helst av allt hade velat föda barnet hemma, men att hon nu tvingades vara på sjukhus och få antibiotika under förlossningen.

Men som väl är gick allt bra och på morgonen den 11 december föddes hennes och Anton Uddfalks lilla son.

”Hälften du, hälften jag. Älskling, vi gjorde det!” skrev en lycklig Theodora på Instagram.

Annons

Några dagar senare avslöjade hon namnet de valt till familjens nytillskott – ett namn hämtat från sagans värld: Albus Theodor Ferdinand.

”Albus är ett gammalt romerskt namn som betyder Ljus på latin. I sagan om Harry Potter är Albus rektor över Hogwarts och är den enda som mörkrets herre någonsin fruktat”, skrev hon på sin blogg och berättade att hennes son är den 18e i Sverige som fått namnet Albus.

Operation väntar efter nyår

Än så länge har Theodora Larsson och Anton Uddfalk befunnit sig i bebisbubblan med amning, blöjbyten och bebisgos.

Vi är friska, Albus har gått upp fint i vikt och redan återgått till sin födelsevikt. Våra dagar handlar i stort sett bara om amning, blöjor och vila, precis som det ska vara. Imorgon kommer BVC och hälsar på oss, samma sköterska som vi haft till alla barnen”, skriver hon på sin blogg.

Till Hänt skriver Theodora att det också är lite trötta, men att bebislivet på det stora hela är väldigt trevligt.

Annons

– Vi sover, äter och byter blöjor, precis som det ska vara. Men jag ska inte sticka under stolen med att man är ganska trött och mör. Men det hör väl till det också, skriver Theodora Larsson till Hänt.

Men mitt i bebislyckan har nu Albus blivit remitterad till Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg. På hans ena hand sitter huden ihop mellan två av hans fingrar, något som ska opereras.

Strax efter Albus föddes så upptäckte vi att han hade två fingrar på sin lilla hand som satt ihop. Han har inte ont av detta, men en operation kommer vara nödvändig då det annars kan hämma handens tillväxt“, skriver Theodora Larsson.

Dock tar familjen situationen med ro.

Vi tycker dock att hans hand är supersöt och tror han är ämnad till att bli en duktig simmare. Vi får väl se hur länge han får ha kvar lille grodhanden”, skriver Theodora Larsson.

Till Hänt skriver hon att de tror att allt kommer gå bra och att de är i trygga händer.

– Ja, det känns såklart lite läskigt med en operation, men vi är övertygade att det kommer gå bra. Vården i vårt land är fantastisk och vi är i trygga händer, skriver hon till Hänt.

FOTO: Instagram, TT/Jerker Ivarsson

Annons