TV3-mamman om kärlekskrisen: "Det har varit skittufft"

"Ensam mamma söker"-deltagaren Jenny Edlund blev mamma i tonåren och bara två år efter förlossningen tog förhållandet med sonens pappa också slut. Nu berättar hon om den tuffa kampen som ensamstående. – Att tvingas hantera alla ögon som dömer en var jobbigt, säger hon till Hänt.

Jenny Edlund, 34, är en av kvinnorna som söker kärleken i årets upplaga av “Ensam mamma söker” på TV3. Men det har varit en tuff resa för henne. Efter flera misslyckade förhållanden hade hon nästan tappat hoppet om att hitta en partner.

Jenny blev mamma till sonen Viggo, 14, när hon själv bara var 19 år gammal. Kort därefter tog förhållandet med sonens pappa också slut och hon blev ensamstående som 21-åring.

Annons:
Ring och prata gratis med killar och män på 020 – 900 444 – helt anonymt – dygnet runt!

– Jag var så himla ung då, så att bli själv och att tvingas hantera alla ögon som dömer en var jobbigt. I dag bryr sig ingen om att jag är 34 år och ensamstående mamma, men när jag var 21 sa folk hela tiden “fy vad jobbigt för dig” och “men klarar du verkligen av det?”. Jag har lärt mig att bli ganska hårdhudad och att hela tiden gå in i försvar, säger Jenny Edlund till Hänt och fortsätter:

– Det har varit skittufft, men inte omöjligt. Jag har varit en jättebra mamma även om jag har varit ensamstående. Jag har beviset på att jag uppenbarligen klarade av det, nu när jag har en fjortonåring som är fantastisk.

“Ensam mamma söker”-profilen berättar att hennes mamma och mormor hjälpte henne med att dra det tunga lasset under Viggos uppväxt, när hon själv behövde jobba för att få in pengar och kom hem sent.

– Jag hade aldrig grejat det utan min mamma och min mormor. De tog Viggo när jag behövde arbeta och det funkade bra. Man behöver ju familjens stöd, hjälp att hämta på förskolan om man jobbar över och sånt. Det har varit en jätteviktig del. Det har också gjort att de har fått en väldigt nära relation med Viggo, säger Jenny Edlund.

Varför tog det slut mellan dig och Viggos pappa?

– Vi gick ifrån varandra när Viggo var två år. Det var ingen dramatisk separation, utan vi ville olika saker i livet. Vi är vänner idag och han har, mer eller mindre, ändå funnits med i bilden under alla år, säger hon.

“Ensam mamma söker” sänds torsdagar 21.00 på TV3 och Viafree.

Programledaren Jessica Andersson med mammorna Jenny Edlund, Johanna Ridde och Beatrice Larsson.

Jenny Edlund. 

Beatrice Larsson.

Johanna Ridde. 

Jessica Andersson. 

LÄS OCKSÅ: Efter skilsmässan – Joel, 28, är Anitha Schulmans nya kärlek: ”Vi är jättekära”

LÄS OCKSÅ: Malin Gramer hyllas – för sina förbjudna känslor

Foto: IBL