LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

TV3-mamman Jennys okända sjukdom – som inte visas i tv

17 nov, 2017 
Malin Ljung
Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”
Annons

34-åriga Jenny Edlund är en av mammorna i TV3:s nya säsong av “Ensam mamma söker”. Men det tittarna inte får reda på är att tv-mamman som ung kämpade mot en svår sjukdom som drabbar många unga – nämligen anorexi och bulimi.

I en stor intervju med Aftonbladet berättar Jenny Edlund att sjukdomen började utvecklas när hon var 16 år, detta efter att hon fick hör från en modellagentur att hon behövde gå ner i vikt. Efter att ha fått höra de orden började hon leva ett dubbelliv – hon låtsades äta, men ofta gick hon inte ens förbi matsalen. Och trots att hon till och med kollapsade i skolan fortsatte hon blåneka inför föräldrarna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det som till slut blev tv-mammans räddning var när föräldrarna beslutade att lägga in henne på sjukhus under ett sommarlov. Trots att hon senare blev utskriven och noggrant följdes upp av sjukvården fortsatte bulimin – tills den dagen då hon som 18-åring insåg att hon var gravid.

Annons

– När jag fick reda på att jag var gravid tänkte jag att nu har jag ju ansvar för någon annan och jag kan inte hålla på med det här matbeteendet för det kommer skada fostret.

Jenny fick mycket stöd från sonens pappa som hon då var i en relation med, och hon är fortfarande tacksam över hur han hanterade situationen.

– Han stöttade mig jättemycket och sa att det är så viktigt att man är frisk. Vi ska ju bli en familj. Han sa att jag hade ansvar för ett annat liv. Han sa inga negativa saker. Han pratade om framtiden. Det var bra.

Trots att det gått 14 år sedan vändpunkten erkänner Jenny att hon än idag kan påverkas av sjukdomen, även om det är långt ifrån på samma nivå som då. Nu är det mer dåligt samvete under hanterbara förhållanden.

– När du är sjuk tänker du på mat varenda vaken minut. Allt cirkulerar kring mat. Det gör mitt liv definitivt inte idag. Det styr inte min vardag.

”Ensam mamma söker” sänds på onsdagar klockan 21 på TV3.

FOTO: TV3, Ibl

Annons