Unga tv-mamman om dramatiska förlossningen: "Trodde han var död"

En ny säsong av ”Unga mammor” har premiär idag på Viafree. Fayme Elmén är det nya ansiktet för den här gången, och i kvällens program berättar hon om den tuffa tiden efter sin första förlossning.

Idag har den tredje säsongen av ”Unga mammor” premiär på Viafree. Förutom att vi återigen får följa småbarnsmammorna Julia Bergman, 22, Linn Andersson, 19, och Nathalie Grip, 23, så har serien nu fått ett nytt ansikte att lära känna. Trebarnsmamman Fayme Elmén, 21, lever utanför Nynäshamn med maken Moltas Elmén och barnen Colin, 3, Leo, 2, och Mila, 2 månader.

Hon fick sitt första barn Colin när hon var 17 år, som föddes för tidigt redan i vecka 31 genom ett akut kejsarsnitt efter att de insett att barnet i magen hade extremt låg puls.

– Det enda jag kunde tänka på var att jag inte hade en aning om han hade rört sig där inne. Jag kände sådana skuldkänslor, säger Fayme i programmet och fortsätter:

– Jag trodde att han var död.

Men han klarade sig och efter fem veckor på sjukhuset kunde de återvända hem igen. Men skräckförlossningen satte sina spår. Hon fick psykiska problem och förlossningsdepression, och det tog hela fyra månader innan hon förstod vad hon led av. När andra mammor pratade om att de älskade sina barn villkorslöst kunde hon inte alls relatera.

– Det tog mig flera månader att helt öppet säga att jag älskade honom mer än hela livet.

För att ta sig ur sitt tillstånd betalade hon själv för att gå till psykolog. Idag vill Fayme hjälpa andra i samma situation.

– Jag hade mått bättre om jag visste att inte alla känner den där kärleken direkt. Det är vanligt, det är normalt och det är ok, säger hon.

503 Service Unavailable

LÄS OCKSÅ: Här är deltagarna i nya säsongen av ”Unga mammor”

LÄS OCKSÅ: Unga tv-mamman Julia berättar om nya kärleken

Foto: TV3