Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Alex Kramer har drabbats av 35 missfall på sju år

15 okt, 2018 
Malin Ljung
Alex Kramer fick 35 missfall på sju år
Tv-profilen Alex Kramer har drabbats av minst 35 missfall inom loppet av sju år. Läkarna hittar inget fel på henne och nu bryter hon tystnaden om det tabubelagda ämnet.
Annons

Drömmen om barn är inte lika med att den blir sann. Enligt Danderyds sjukhus i Stockholm slutar 1 av 6 graviditeter i missfall. Samtidigt är det sällan man hör talas om gångerna en graviditet slutade i missfall. Det vill tv-profilen Alex Kramer, 40, nu ändra på. Därför bryter hon nu tystnaden om att hon har drabbats av minst 35 missfall under loppet av sju år.

Alex Kramer är en folkkär profil i brittisk tv och har blivit ett med tittarna efter 15 år i kända kanaler som BBC och Channel 4.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Privat lever hon tillsammans med maken Scott, dottern Isobella, 5, och Josh, 4.

Alex och Scott började drömma om en egen familj efter att de varit tillsammans i fyra år. När de efter ett tag fick beskedet att de var gravida var lyckan fullkomlig, men en kort tid därpå upptäckte läkarna att Alex drabbats av missfall.

– Jag var förkrossad. Men man tänker “okej, vi försöker igen”, men vi hade uppenbarligen ingen aning om vad vi hade framför oss, säger Alex Kramer i en stor intervju med The Sun.

Annons

Hon drabbades av nio missfall innan dottern Isobella föddes i januari 2013. Därefter fick Alex ytterligare fem missfall innan sonen Josh föddes i juli 2014.

För två år sedan började Alex och maken Scott drömma om ett tredje barn. Sedan dess har hon drabbats av 20 missfall. Läkarna har undersökt Alex, men de har aldrig funnit en orsak till varför minst 35 av 37 graviditeter har slutat i missfall för tv-profilen.

– Jag har genomgått varje test och undersökning man kan göra. Det har aldrig visat något konstigt. Och efter att ha varit gravid med två barn fullt ut fortsätter jag tänka “tänk om det är den här månaden som jag får mitt tredje barn”.

Tv-profilen avslöjar att nästa IVF-försök blir hennes sista. Samtidigt vill hon tala öppet om familjens öde för att synliggöra missfall och för att visa att det inte finns något skambelagt över det.

Annons

– De senaste sju åren har det funnits tillfällen då jag känt mig som ett freak. Missfall är fortfarande så tabubelagt och något du oftast döljer för andra. Till kvinnor som går igenom det här; det är okej att känna sorg, att vara ledsen och att be om stöd från dina närmaste, säger Alex.

Hon är medveten om att hon blir ifrågasatt som trots så många missfall fortsätter längta efter fler barn.

– Jag är välsignad med två vackra barn och jag vet att det finns folk där ute som undrar “varför gör hon det här?”. Men det finns även de som förstår min längtan efter fler barn. Drömmen om att hålla små nyfödda händer och pussa de små fötterna, likaväl som de förstår sorgen och smärtan jag känner varje gång vid ett missfall.

FOTO: Instagram

Annons