TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tv-personligheten Siewert Öholm är död

25 jan, 2017 
Johnny Axelsson
Siewert Öholm har avlidit, 77 år gammal i cancer.
Annons

Tv-personligheten och debattören Siewert Öholm är död. Han avled i en elakartad levercancer under tisdagen, bekräftar familjen för SVT Nyheter. Innan dess tog han själv farväl.

IBL Collection

Nyligen skrev tv-profilen på sin Facebook-sida:

Hej vänner! Jag håller på att avsluta mitt fb-konto, och jag ser att mitt liv håller på att rinna ut. Jag är inte rädd, jag vet vad jag tror på, jag är trygg. Jag tror heller inte att Gud, när vi möts, behöver kommunicera genom Facebook. Tack vänner och följare”.

siewert

Siewert är född i Husby i Dalarna och är för många för evigt förknippad med SVT-programmen Kvällsöppet och Svar Direkt. Siewert har också varit en flitig samhällsdebattör som argumenterade för kristna och konservativa värderingar.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Han fick 2013 diagnosen cancer. Han friskförklarades senare, men 2016 var sjukdomen tillbaka i levern.

Tv-profilen har fyra söner och var fram till sin död, gift med Gitten Bolin Öholm. Första hustrun Ann-Britt Öholm avled i bröstcancer 2004.

Gitten själv skriver på sin Facebook om hennes vakande med en rörande bild till.

I över en vecka har jag suttit vid Siewerts sida natt och dag. Det känns inte som Dödskuggans dal utan som en Fridens sal. Inget tv-eller radiobrus oss stör, bara hans tunga andetag jag hör“.

Siewert blev 77 år gammal.

 

Foto: IBL

Annons