Tv-kocken Tareq Taylor tävlar i ostronöppning: "Känner mig som en nyutsläppt kalv"

Tareq Taylor vann Kockarnas kamp i TV4. Nu ställs han för en ny utmaning när han tävlar i ostronöppning i Grebbestad.

I Kockarnas kamp i TV4 väcktes Tareq Taylors tävlingsinstinkt till liv på riktigt. Nu antar han en helt ny utmaning när Nordiska Mästerskapen i ostronöppning går av stapeln i Grebbestad.

Annons:
Minetan ger dig sommarbruna ben på en timme

Idag kommer Nordens bästa ostronöppnare tävla i konsten att öppna ostron. Här gäller det att öppna 30 ostron på kortast möjliga tid utan minsta blodspillan. De öppnade ostronen ska dessutom presenteras snyggt på en bricka inför en kritisk jury.

Bland de tävlande finns bland annat hemmasonen Lars Karlsson – som vann SM i ostronöppning 2017 före Jonas Runnberg och  Johan Malm, sambo med sångerskan Jessica Andersson.

Innan de Nordiska Mästerskapen avgörs hålls Öppna Grebbestadsmästerskapen. Där kommer kocken Tareq Taylor att tävla.

– Vinnarkänslan från Kockarnas kamp är nog den enda erfarenhet jag har med mig in i den här tävlingen. Jag känner mig som en nyutsläppt kalv på otroligt vinglande ben i det här sammanhanget, säger Tareq Taylor till Turistrådet Västsverige.

Och även om Tareq Taylor har många öppnade ostron genom åren, är han medveten om att det är en oerhört svår utmaning som väntar.

– Det blir nästan som att springa ett hundrameterslopp!

Tävlingarna kommer att ske på Charlottenlund vilket är Grebbestads Folkets park. Den som vinner de Öppna Grebbestadsmästerskapen får också en plats i de Nordiska Mästerskapen.

– Vi som bor längre söderut är inte alls vana vid att hantera de platta, fantastiska ostronen som finns i Bohuslän, så jag tar mig an den här utmaningen med stor ödmjukhet, säger Tareq Taylor.

Artikeln publicerades först på Allers.

HETAST PÅ HÄNT TV: EMMA HELLSTRÖM om uppbrottet med SMAIL: ”Var inte den enda” (JOHANNA BLADH-intervju)

LÄS OCKSÅ: Pernilla Wahlgrens kritik mot tv-kocken Gillis Thalbäck efter programmet: ”Måste man veta”

LÄS OCKSÅ: 29-årige tv-kocken död – kollapsade mitt under maratonloppet

TEXT: Helena Sjögren
FOTO: IBL, TV4

SENASTE NYTT!