TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Trodde att de bokat Nick Borgen – bokade Nicke Borg istället: "Va fan säger du?"

07 nov, 2014 
AvLisa Nylén
Publiken trodde att de skulle få sjunga allsång med Nick Borgen. Istället blir det hårdrockaren Nicke Borg som dyker upp på restaurang Cornelis i Grythyttan imorgon.
Annons

Det är inte alltid lätt att hålla rätt på alla artister. Särskilt inte om de har snarlika namn.

Restaurang Cornelis i Grythyttan har inför helgen annonserat att schlagersångaren Nick Borgen, 62, kommer att underhålla vid räkfrossan. Dock är det rockmusikern Nicke Borg, 41, som de har råkat boka och när NA.se ringer upp för att fråga om missen blir svaret:

– Va fan säger du nu? Vad är det vi har köpt för nånting? Det är ju en totalmiss i så fall. Det måste jag kolla upp, säger restaurangens bokningsansvarige Mats Runqvist till NA.se.

borg borgen
Nick Borgen är i Sverige mest känd för schlagerdängan “We are all the winners”. Nicke Borg var tidigare frontman i hårdrocksbandet Backyard Babies. Foto: All Over Press, Stella Pictures

Tidningen pratar sedan med Nicke Borgs bokningsagent Chris LeMon som kommenterar fadäsen så här:

– Jag har aldrig varit med om detta förut, och då har jag ändå satt över 30 spelningar bara i år med Nicke och det har aldrig funnits någon tvekan bland de som bokar.

Såväl den norske artisten som den tidigare Backyard Babies-sångaren har medverkat i Melodifestivalen, men där stannar nog likheterna.

77006_318869498221456_1184751802_n
Via Cornelis i Grythyttan

När misstaget uppdagades valde Nicke Borg att ställa in spelningen, men endast tio minuter efter att meddelandet gått ut kom ett nytt bud:

“Justering! Vi kör som planerat… Nicke Borg kommer till Grythyttan på lördag!”, skrev Mats Runqvist.

– Vem vet. Nicke kanske når en helt ny publik på det här sättet, säger Chris LeMon.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons