Artikeln innehåller reklamlänkar
Idol 2023 marknadsföring banner

Trissvinnarens oväntade ord i Nyhetsmorgon: “Får inte säga så”

05 aug, 2019 
AvAgnethe Alm
Trisskraparens oväntade ord i Nyhetsmorgon på TV4.
När Ulf Tvärne från Nynäshamn skrapar triss blir han så pass glad att han till och med säger saker han tror är opassande för tv-rutan. Men programledaren Anders Pihlblad ger lugnande besked.
Annons
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring
Anders Pihlblads förvirring efter Felix Sandmans nya förändring

Det är semestertider i Nyhetsmorgon, men trots det fortsätter TV4-programmet sändas varje dag som vanligt. Efter att ha varit ett par veckor är nu Rania Schemoun Olssson, 44, tillbaka i rutan och har den senaste veckan synts leda programmet ihop med kollegan Johan Macéus, 46.

Johan Macéus jobbar vanligtvis som nyhetsankare, men har fått göra flera inhopp i Nyhetsmorgon under sommaren. För Hänt berättade han nyligen om sina känslor kring sin nya roll på TV4.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag känner ju till formatet då jag har hoppat in som vikarie tidigare för några år sedan, jag ersatte då Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt vilket var lite coolt. Det är dock väldigt nytt med nya kollegor som man känner men inte jobbat ihop med, jag har ju inte gjort detta på några år nu, sa Johan Macéus till Hänt.

Johan Macéus berättade även att han skulle fortsätta att arbeta med morgonshowen i två veckor till, då flera av personerna i originaluppsättningen befinner sig på semester. Den här måndagen jobbar han dock inte framför kameran. Istället står Thomas Ritter, 43, vid Rania Schemoun Olssons sida.

Annons

Anders Pihlblads besked efter trissvinnarens ord

Helgens Nyhetsmorgon leddes dock av Anders Pihlblad, 51, som nyligen hyllats stort för sin insats som programledare. Under helgens program gästades Anders av bowlingentusiasten Ulf Tvärne från Nynäshamn, som kom till studion för att skrapa triss.

Spänningen steg under skrapet och när det stod klart att Ulf fick gå hem med 500 000 kronor i fickan hördes jubel från hustrun i kulisserna. Och glädjen var stor även hos Ulf Tvärne själv, som utbrast:

– Låt dem jubla. Det här kändes tamejfan bra, fast man inte får säga så i tv. Tack så mycket!

Programledaren Anders Pihlblad skrattade och gav ett lugnande besked till Ulf Tvärne efter orden.

– Har man vunnit mycket pengar, då får man dra ut lite så här och göra vad man vill, säger han.

FOTO: TV4

Annons