Artikeln innehåller reklamlänkar

Trettonbarnsmamman Mirka Norrström om dotterns akuta insjuknande

Trettonbarnsmamman Mirka Norrström berättar om den hemska natten när 15-åriga dottern Selina fick ett rejält epilepsianfall.

Under helgen fick trettonbarnsmamman Mirka Norrström ringa ambulans efter 15-åriga dottern Selinas rejäla epilepsianfall.

Mirka Norrström, 46, blev ett bekant ansikte genom sin medverkan i Familjen Annorlunda på TV4. Tv-tittarna har fått följa Mirkas liv tillsammans med de 13 barn hon har ihop med exmaken Peter Norrström.

Mirka Norrström och hela hennes stora familj var med i sex säsonger av Familjen Annorlunda i TV4. Första gången tv-tittarna fick stifta bekantskap med familjen Norrström var 2010. Då hade Mirka och Peter nio barn tillsammans.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

2016 kom beskedet om att Mirka och Peter Norrström valt att gå skilda vägar. De hade då varit gifta i 23 år och uppbrottet skedde på Mirkas initiativ.

På sociala medier och på bloggen fortsätter trettonbarnsmamman att dela med sig av familjens vardagsliv – där en vanlig lördag plötsligt förvandlades till en mardröm.

Mirka skriver på bloggen att hon precis skulle somna under lördagsnatten, men hör då ett konstigt ljud från 15-åriga dottern Selinas rum.

Hon försöker lyssna efter vad det är som låter och när hon hör ljudet bättre rusar Mirka upp ur sängen så att yngsta barnet David, 4, också vaknar – när hon kommer in till Selinas rum märker hon till sin förskräckelse att dottern har ett stort epilepsianfall.

”Helt okontaktbar”

Då 15-åringen inte haft rejäla epilepsianfall sedan hon började få medicin, skriver Mirka att det var läskigt att uppleva det igen.

Men tillsammans med andra barnen lyckas de hjälpa Selina.

”Vänder henne i sidoläge och väcker sedan Jennifer i rummet bredvid så jag kan få hjälp med att hämta papper och Selinas akut-medicin. Hon krampar inte längre så mycket utan låter illa och det väller ut saliv ur munnen på henne. Sprutar in hennes medicin i hennes mun som man ska göra och sitter där och håller koll på henne”, skriver Mirka Norrström och fortsätter:

”Minutrarna går och hon vaknar inte till utan är fortfarande helt okontaktbar. I det här läget har Jennifer ropat upp Kevin och flera andra av de stora tar hand om David som också klivit upp.”

Trettonbarnsmamman beslutar sig i det läget för att ringa efter ambulans som kom till huset 17 minuter senare.

”Då började Selina öppna ögonen lite lätt men fortfarande så var hon rätt borta liksom. Ambulanspersonalen gjorde sin koll på henne och var eftersom vaknade Selina till lite mera. Hon var helt utmattad och ville bara sova”, skriver Mirka.

Ambulanspersonalen tog beslutet att Selina inte behövde åka in till sjukhus utan bara behövde få sova. Morgonen efter hade Selina inga minnen från händelserna från natten – men i och med att hon bitit sig på sidan av tungan kunde hon känna av anfallet.

FOTO: FOTO: TT/Fredrik Hessman, Instagram

Senaste nytt