Trettonbarnsmamman Mirka Norrström: ”Det är kämpigt just nu”

Mirka Norrström

Annorlunda familjen-mamman Mirka Norrström berättar att hon känt ångest över sin blogg i sommar. Nu stöttas hon av sina följare.

Det kan vara nog så jobbigt att lägga det så kallade livspusslet med ett, två eller tre barn. Mirka Norrström har tretton, vilken naturligtvis gör tillvaron svår emellanåt.

Annorlunda familjen-mamman har också en blogg, men under sommaren har den uppdaterats sparsamt – något som skapat en press hos henne själv. Det berättar hon om i ett nytt inlägg.

”Jag har knappt läst kommentarer under sommaren, mest för att det har skapat en stress inom mig då jag vet att jag har uppdaterat bloggen dåligt denna sommar”, skriver hon samtidigt som hon försäkrar sina följare att bloggen kommer fortsätta:

”Jag har inga tankar på att sluta blogga då jag älskar att göra det men jag har varit tvungen att lägga energin på att varva ner och försöka hitta balans i mig själv. Sen är också sommarloven den tiden jag har nästan som mest att stå i eftersom alla är lediga och hemma. Det tar helt enkelt mycket mera av min tid och energi även när vi inte gör nåt speciellt”, skriver hon.

Jobbiga tiden

Mirka Norrström berättar i blogginlägget vidare att hon älskar att ha det så som hon har det, men att hon känner krav från en massa olika håll. Samtidigt har den senaste tiden varit tuff rent pengamässigt för 13-barnsmamman.

”Ekonomin har blivit markant drabbad dels pga Corona men sen är också sommaren alltid en sämre period för de flesta influencers. Och givetvis får man alltid oväntade utgifter när man minst behöver det”, skriver hon.

För att lösa det håller Mirka Norrström på att leta jobb, skriver hon. Men hon har svårt att hitta något som passar henne.

”Jag har möten och annat viktigt varenda vecka och de är nödvändiga och kan inte sållas bort. Vissa saker gör bara min möjlighet till att jobba som jag vill mycket svårare just nu”, skriver Mirka Norrström och tillägger:

”Jag hoppas att det lättar inom kort men det kan bara tiden visa. Så ja, det är kämpigt just nu på många olika plan och jag försöker rida ut stormen på bästa vis”.

Stödet från följarna

I kommentarsfältet stöttas mamman av sina följare.

”Jag gillar dig och din blogg och jag förväntar mig inte du ska blogga varje dag för det är du som bestämmer! Ta hand om dig och din fina familj blogga när du känner för det”, skriver en person.

En annan skriver: ”Skönt att du är tillbaka Mirka. Tänk mer på dig själv. Vi alla som älskar din blogg kan gärna vänta på dina inlägg, bara man vet att du mår bra”, och en tredje känner med trettonbarnsmamma:

”Jag blir så ledsen när du ber om ursäkt för att du inte skriver så ofta. Det är din blogg och du bestämmer när och hur ofta du skriver. Jag är bara glad att bli inbjuden till ditt liv. Så ta det lugnt och stressa inte med din blogg du har nog ändå”.

Andra ger tips på jobb: ”Jag tror du skulle vara toppen i ett vårdyrke och med äldre. Hoppas det blir verklighet”.

Bild: TT

SENASTE NYTT!