Artikeln innehåller reklamlänkar

Trailern till nya Lejonkungen är här – och den är otrolig

Disneys nya Lejonkungen trailer

Filmen alla längtat efter! Äntligen har Disneys nya version av Lejonkungen kommit. Se trailern här:

Ingen kan väl ha missat att Disney satsar stort på nyinspelningar av gamla klassiker. Bara under nästa år kommer nya versioner på såväl Aladdin som Dumbo och Lady och Lufsen – och nu kan vi lägga till ytterligare en produktion på den listan.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

Den 17 juli 2019 har nämligen Lejonkungen premiär, en film som direkt blev en succé när den utkom 1994. Nu har Disney släppt den allra första trailern och självklart har man valt ut flera klassiska scener från det animerade originalet.

I det nya klippet får vi bland annat se en nyfödd Simba lyftas upp och visas inför hela sitt rike på Lejonklippan, en scen som verkligen etsade sig fast hos oss som barn.

Beyoncé i rollen som Nala

Förväntningarna på filmen är skyhöga – och det med all rätt, för rollistan är faktiskt något utöver det vanliga. Huvudrollen innehas av rapparen och skådespelaren Donald Glover (Childish Gambino) och vid sin sida som Nala har han artisten Beyoncé. Hur stort är inte det?!

Regi står Jon Favreau för. Samma man som även regisserat nyversionen av Djungelboken, som kom ut 2016.

– Det är verkligen en regissörs dröm att få jobba med ett sådant talangfullt team som detta och återuppliva denna klassiska historia, sa han i ett pressmeddelande tidigare i år.

Den 17 juli 2019 har Lejonkungen premiär i Sverige. Filmen släpps på 25-årsjubileet för originalversionen som kom 1994. Genom åren har den gjort ett stort avtryck hos miljoner människor världen runt.

Framöver planerar Disney att göra nyinspelningar på en rad gamla klassiker. Efter Lejonkungen och Lady och Lufsen är Mulan näst på tur. Den släpps 2020. Följt efter det kommer nya versioner av 101 dalmatiner, Robin Hood, Snövit, Svärdet i stenen, Peter Pan, Pinocchio, Fantasia, Den lilla sjöjungfrun och Lilo & Stitch. Men först får vi se fram emot 2019 års releaser!

Se trailern till Disneys nya version av Lejonkungen:

Minns du den gamla klassikern?

LÄS OCKSÅ: Här är trailern till den otecknade filmen Dumbo

LÄS OCKSÅ: Disneystjärnan gripen av polis – är helt oigenkännlig

FOTO: Disney

SENASTE NYTT!