Tragiska beskedet för prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine och hennes familj bor i en av de värst coronadrabbade delstaterna i USA.
Nu kommer larmet om oroväckande siffror från bostadsområdet där Madeleine bor.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill är sedan några åt tillbaka bosatta i Florida tillsammans med barnen Leonore, 6, Nicolas, 4, och Adrienne, 2. Familjen befinner sig nu i en av de hårdast coronavirusdrabbade delstaterna i landet. Viruset har slagit med full kraft mot Florida och de senaste rapporterna visar på en fortsatt negativ trend, något som Svensk Dam tidigare rapporterat om.

Bor i det mest utsatta området

Lokaltidningarna rapporterar nu att över 35 000 personer bosatta i Florida har drabbats av covid-19. Under tisdagen inträffade den, statistiskt sett, värsta dagen under hela smittperioden – då sammanlagt 83 personer avled inom loppet av 24 timmar. Det totala dödsantalet är i skrivande stund uppe i över 1300 personer, och ökar hela tiden.

För Madeleine kommer sjudomen skrämmande nära. Hon och maken Chris bor nämligen i orten Pinecrest, ett område som tillhör distriktet Miami-Dade County. Pch enligt The Miami Herald är Miami-Dade County det distrikt som hårdast drabbats av coronaviruset i hela Florida. Området har högst antal både smittade och avlidna.

Delstatsguvernören möter hård kritik

Floridas guvernör Ron DeSantis har fått stark kritik för hur han hanterat den kris som uppstått efter att viruset anlänt till hans delstat. Nu meddelat DeSantis att han tänker lätta på restriktionerna för delstatens invånare, bland annat genom att avskaffa karantäntvånget.

Chris Cillizza, krönikör på CCN, hör till guvernörens starkaste kritiker.

“Hans totala brist på beslutsamhet och hans feltänk i hur delstaten hanterat kampen mot coronaviruset har gett honom en massa negativ uppmärksamhet”, skriver Chris och fortsätter:

“Den enkla sanningen bakom DeSantis har avslöjats den senaste månaden: han var helt enkelt inte redo att ta sig an utmaningen som coronaviruset inneburit för delstaten.”

Madeleine och Chris tvingas kämpa på

Såväl Madeleine som Chris är givetvis medvetna om att de bor i en av de hårdast drabbade delstaterna. Enligt Svensk Dam ska detta faktum möjligen vara vad Madeleine anspelade på då prinsessfamiljen för ett tag sen skickade en påskhälsning via Instagram.

“Stanna hemma, uppskatta och älska dina familjemedlemmar och håll din positivitet levande. Vi kommer ta oss igenom det här tillsammans”, skrev prinsessan då.