LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tragedierna efter succén i Beverly Hills 90210 – hemlighet avslöjad

22 mar, 2019 
Hans & Anna Shimoda
Beverly Hills
Skådespelarna i Beverly Hills 90210 gjorde succé på 90-talet. Men sedan drabbades flera av dem av tragedier...
✔︎ Så här gick det sen för skådisarna!
✔︎ Dessutom: Minnesvärda händelser kring serien. Och en hemlighet...
Annons

Satt du också bänkad framför Beverly Hills 90210 under 90-talet? Varning för nostalgichock när du läser den här artikeln!

◼️ ◼️ ◼️

Beverly Hills

Det var amerikanska musiktidningen Rolling Stone som nyligen kom med uppgifterna att kultserien ska få en uppföljare i miniserien 90210. Enligt tidningen återförenas sex av originalmedlemmarna, Jason Priestley, 49, (Brandon), Tori Spelling, 45, (Donna), Jennie Garth 46, (Kelly), Ian Ziering, 54, (Steve), Gabrielle Carteris, 58, (Andrea) och Brian Austin Green, 45, (David) efter 19 år för att spela sina gamla roller.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Miniserien sägs på ett mycket metaaktigt sätt handla om hur karaktärerna ska försöka göra en ny version av serien 19 år efter att den lades ned.

Annons

Efter Luke Perrys tragiska bortgång har det kommit uppgifter om att den populära skådespelaren skulle ha medverkat. Enligt uppgifter till nöjessajten TMZ var planen att Luke skulle göra korta gästspel i serien, men att han inte kunde skriva på något kontrakt då han redan var upptagen med att spela in ungdomsserien Riverdale som han hade en fast roll i.

◼️ ◼️ ◼️

Beverly Hills
”Brenda” och ”Dylan”.

Tv-tittarna satte kvällsmyset i halsen när drömtonårsparet Brenda (Shannen Doherty) och Dylan (Luke Perry) hade sex efter en skolbal likt tusentals andra par i den åldern.

Men kanalen fick stora problem när det vällde in klagomål och seriens skapare tvingades nästa säsong skriva ett avsnitt där Brenda dumpade Dylan för att sex hade gjort deras relation ”för vuxen”.

Annons

◼️ ◼️ ◼️

Scandal beautyn Shannen Doherty, 47, som spelade Brenda, blev snabbt känd som en strulig person som kom och gick lite som hon ville. Det ryktades att hon festade på nätterna och ofta hamnade i bråk med sina motspelare. Karaktärsdrag som inte direkt uppskattades av människorna bakom serien.

Shannen blev i slutet av fjärde säsongen utskriven ur serien genom att ”flytta till London”.

Till slut sparkades hon helt och hållet och droppen som fick tv-bägaren att rinna över sägs ha varit när Shannon plötsligt klippte av sig håret och förstörde alla planerade inspelningar av det avsnittet.

◼️ ◼️ ◼️

Shannen Doherty.

Trots sin diviga stil som gav henne öknamnet ”The iconic Hollywood bad girl of the nineties” i tidningen People fick Shannen Doherty förvånande nog en ny chans i ännu en Aaron Spelling-serie några år senare. I Förhäxad spelade hon mot Alyssa Milano, 46, men den rollen blev kortlivad.

Annons

Sin vana trogen hamnade hon i ideliga bråk med nämnda Alyssa och efter krav på högre lön och en fyllekörning så tog manusförfattarna snabbt död på hennes karaktär Prue.

När karriären hade gått i stå och Shannon var en has-been så drabbades hon tråkigt nog av bröstcancer. 2015 upptäcktes det att sjukdomen spritt sig till lymfkörtlarna.

Stjärnan krigade i flera år och 2017 meddelade Shannen att cancern hade backat efter en tuff cellgiftsbehandling och att hon mådde bra.

Shannen har förklarat att det var hennes älskade hund Bowie som ”upptäckte cancern”.

– Hon sniffade alltid på min högra sida och efteråt förstod jag varför när jag fick min cancerdiagnos.

◼️ ◼️ ◼️

Beverly Hills

Beverly Hills handlar om familjen Walsh som flyttar till Beverly Hills i Kalifornien. Ungdomarna i familjen, Brenda och Brandon Walsh börjar i high school och resten är tv-historia.

Annons

Det finns bara en liten detalj som länge var en väl förborgad hemlighet, familjens hus låg inte i Beverly Hills utan i det betydligt mindre flådiga Altadena som ligger drygt fem mil från Beverly Hills.

Exteriörbilderna visade huset som låg på 1675 Altadena Drive och är begåvat med postnumret 90 001…

◼️ ◼️ ◼️

Tiffani Thiessen och Brian Austin Green.

När Tiffani Thiessen, 45, hoppade in i seriens femte säsong som Valerie Malone och på sätt och vis ersatte Shannen Doherty var hon redan tillsammans i verkliga livet med Brian Austin Green som spelade karaktären David.

I första programmet hon var med i fick hon kyssa Luke Perry.

– Det var en mycket konstig känsla, att ha din pojkvän med i serien och sedan bokstavligt talat kyssa en annan man. ”Jag får betalt för det här, jag vet inte vad jag ska säga, älskling”, har Tiffani sagt i en intervju.

◼️ ◼️ ◼️

Aaron och Tori Spelling.

Beverly Hills är som bekant en serie av tv-mogulen och multimiljardären Aaron Spelling. När dottern Tori Spelling fick reda på pappas planer blev hon desperat att få en roll. Men hon ville absolut inte få rollen bara tack vare sitt efternamn och valde att provspela under namnet Tori Mitchell.

Annons

Hennes hemlighet avslöjades dock så småningom, men trots det fick hon rollen som Donna Martin och hon har medgett i intervjuer att ”det kan ha haft något att göra med min pappa”.

◼️ ◼️ ◼️

Jason Priestley.

Karaktären Brandon spelades av fluffige frisyren Jason Priestley som vid sidan om Luke Perry var Beverly Hills tjejidol.

Likt de flesta av seriens skådisar så har han aldrig nått upp till de höjder han nådde på 90-talet. Han har till och med beskrivit sin monstruösa framgång och tiden efter som ett trauma.

– Det är en traumatisk upplevelse. Jag har sett människor som när de möter motstånd går tillbaka och blir personerna de var under det initiala traumat. Jag ville inte göra det. Jag ville inte falla tillbaka på det där som var gulligt tio år sedan. Det är inte längre gulligt, har Priestley sagt i intervjuer.

Annons

2002 var han inblandad i en allvarlig olycka när han kraschade in i en vägg med sin racingbil under träning. Stjärnan tappade minnet och fick lära sig att gå igen från grunden.

Han hamnade även i bråk med sin före detta kollega Shannen Doherty som envist hävdade att han på grund av olyckan och minnesförlusten porträtterat henne som en bortskämd diva i sin självbiografi.

◼️ ◼️ ◼️

Luke Perry död
Luke Perry.

Alla tonårstjejers stora kärlek, Dylan, som spelades av Luke Perry blev en ikonisk idol. Hans karriär kantades dock inte av så många skandaler utan han lyckades få några sporadiska roller i bland annat Luc Bessons Femte elementet.

2009 spelade han överraskande in filmen Äntligen midsommar i Sverige där han fick spela mot bland andra Olle Sarri, 47, och Alexander Karim, 42.

Annons

– Jag har bara fint att säga om honom. Han var genomproffsig och reko, har Olle sagt i Aftonbladet.

2015 upptäcktes precancerösa förändringar efter en koloskopi där man undersöker tjocktarmen med en kamera. Förändringarna kunde avlägsnas och Luke kunde andas ut.

– Hade jag väntat så skulle det ha blivit ett helt annat scenario, förklarade han för Fox News.

I februari drabbades han av en massiv stroke och en kollektiv chock svepte över världen och drabbade alla som följt den stilbildande tv-serien under 90-talet och de som varit handlöst förälskade i Dylan.

Den 4 mars avled han efter sviterna av en andra stroke, endast 52 år gammal.

Foto: TT

Annons