ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Toronto hedrade Börje Salming med 21 tysta sekunder

01 dec, 2022 
Maja Slobodnik
Börje Salming på Tidernas Hockeygala.
Inatt tog Toronto farväl av Börje Salming.
Den svenska hockeylegendaren spelade med nummer 21 och hyllades med exakt 21 tysta sekunder innan Toronto Maple Leafs hemmamatch.
– Lika viktigt för oss att få ta farväl av honom, sa kommentatorn.
Annons
Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”Brand logo
Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”

Det har gått sju dagar sedan Börje Salming, 71 år gammal, avled till följd av sin svåra ALS. Inatt var det dags för Toronto Maple Leafs att ta farväl av den ikoniska spelaren.

För några veckor sedan stod han själv på isen i mitten av Scotiabank Arena i Toronto. Inatt prydde hans ansikte istället tv-skärmarna inför lagets första hemmamatch efter hans bortgång, skriver Aftonbladet.

Börje Salming hyllades med 21 tysta sekunder

Toronto Maple Leafs har befunnit sig på en borta-turné under tiden världen nåddes av det tragiska beskedet om Börje Salming. Inatt spelade laget sin första match på hemmaisen efter dödsfallet – och det var dags för ett sista farväl om hockeyhjälten.

Annons

Inför första nedsläpp mot gästande laget San Jose Sharks hölls 21 sekunder av tystnad för att hylla hockeyspelaren – 21 för numret på hans tröja.

Kommentatorn passade på att tacka fansen för deras engagemang.

Börje Salming tar emot pris med familjen.
Börje Salming spelade 16 säsonger i Toronto Maple Leafs, alltid med nummer 21 på ryggen.

– Det är bara arton dagar sedan han för sista gången klev ut på vår is. Det var så viktigt för honom att få ta farväl av oss, och det var lika viktigt för oss att få ta farväl av honom. Vi ber att få tacka er som hjälpte till att visa Börje hur älskad han var, sa speakern.

Annons

Laget Maple Leafs har beslutat att auktionera ut matchtröjor till förmån för ALS-forskning – i hockeylegendaren Börje Salmings namn.

FOTO: Viaplay/TT

Annons