hänt exklusivt

Sanningen om Tore och Ottis relation – detta hände innan Hotell romantik

Tore och Otti

Otti Haukebö och Tore Dahl visar sig känna till varandra sedan tidigare när de möts i SVT:s nya dejtingsåpa Hotell romantik.
Nu berättar deltagarna för Hänt om vad som egentligen hände i början av 90-talet.
– Ute med husbilen och hade det mysigt, säger Tore till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dejtingskola med Jon-Krista – se klippet här
0:41

Efter reklamen: Dejtingskola med Jon-Krista – se klippet här

(0:41)

Slå på ljud

I SVT:s nya dejtingserie Hotell romantik får vi följa med när 28 kärlekstörstande singlar checkar in på ett alphotell för att dejta varandra. Till skillnad från många andra dejtingsåpor är åldersgränsen 65 plus.

Några av de kärlekstörstande pensionärerna som gett sig iväg för äventyret är Otti Haukebö, 67, och Tore Dahl, 70. Redan i det första avsnittet av Hotell romantik framkommer det att Otti och Tore känner till varandra sedan tidigare.

– Där står Tore och jag tänker oj är han här? Av alla dessa människor så är det en jag känner, neeeej, hjälp, säger Otti i programmet.

– Det var lite förvånande och vi grabbar hade innan tjejerna kom sagt "tänk om det kommer en gammal flamma till en"? Och så hade vi skrattat åt det allihopa och tyckte det var jätteroligt. Döma min förvåning när det kom en gammal flamma, säger Tore.

Hotell romantik

Kristina “Keyyo” Petrushina och Erik Ekstrand leder Hotel romantik. Foto: Svt

Sanningen om Tore och Ottis förflutna innan Hotell romantik: ”Rann ut i sanden”

Det var 26 år sedan som Otti och Tore första gången träffades, men vad hände egentligen mellan dem? Tore kallar Otti för "en gammal flamma" i programmet medan Otti säger att de bara varit vänskap. Hänt har nu tagit ett snack med de båda för att reda ut deras förflutna.

– Det var en väninnan till mig som hade träffat Tore. Sen så var vi två ute och tog en öl eller något och då var Tore där med sin kompis. Då började vi snacka och sen hängde vi ihop. Vi gjorde roliga saker ihop på somrarna i två till fyra år, jag kommer inte ihåg exakt men sen skildes våra vägar, säger Otti.

Så ni var bara vänner?

– Ja. Som han sa i programmet, 14 blev direkt 13. Så tänkte jag också.

Otti menar att av de 14 männen som hon kunde välja på att dejta var Tore inget alternativ.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Tore håller inte helt med om att det bara varit vänskapligt men uttrycker ändå att ett intresse har funnits.

– Vi umgicks en hel del under ett par år i början på 90-talet. Vi var kompisar, ute med husbilen och hade det mysigt. Men ibland går man skilda vägar utan att det är något negativt, man bara hittar andra vägar i livet. Sen har vi haft lite kontakt via Facebook, någon gång har vi ringt och så men jag hade ingen aning att hon skulle komma, säger Tore.

Var det något mer mellan er än vänskap när ni umgicks?

– Nej, det var mest kompisbasis.

Mest? Det har hänt något mellan er?

– Nja det fanns väl intresse från bådas sidor men det rann ut i sanden. Men man testar.

Blev det någon kyss?

– Nej det blev det inte.

Hotell romantik 2023

Tore till vänster är en av männen som dejtar i Hotell romantik. Foto: Svt

Tores avslöjande om relationen till Otti idag: ”Nytändning”

Att Tore och Ottis vägar skulle korsas igen under en tv-inspelning i alperna kunde de inte gissa. Återföreningen är Tore dock inte helt nöjd med.

– Det var roligt, eller lite synd också, säger han.

Synd, varför då?

– Det var lite synd faktiskt, att det var någon som jag känner. För det var ju som jag sa i programmet, det är 13 kvar.

Idag är de båda däremot glada över inspelningen, som faktiskt har väckt liv i relationen igen.

– Ja precis, vi kom fram till det att det kan ju vara kul att träffas lite grann. Så vi träffas ibland, jag går över till honom, vi har haft någon fest och så. Men vi umgås bara som vänner, säger Otti.

– Nu så umgås vi mycket. Vi pratar näst intill varje dag. Hon bor bara 150 meter ifrån mig. Vi har fått en nytändning på kompisskapet, säger Tore.

Vad arbetade Otti och Tore med innan pensionen?

Innan Tore blev pensionär har han levt stora delar av sitt liv på havet.

– Jag är en före detta sjöman, sjökapten, fartygsinspektör. Varit till sjöss i 27 år. Fartygsinspektör i 14 år, pensionerade mig när jag var 57 och då tillbringade jag nio år av vinterhalvåret i Indien, säger han.

Trots sitt händelserika liv finns det inget som slår Hotell romantik menar han.

– Det här är det roligaste jag har gjort i hela mitt liv, och jag har varit med om mycket. Det här var så jävla kul att det inte var klokt, säger Tore.

Otti är pensionerad fritidspedagog, en bransch hon hade varit inom i hela 40 år innan hon gick i pension.

– Jag gick i pension i somras men är med i vikariebanken här i Malmö där jag bor. Så jag jobbar några dagar i veckan i skolan som fritidspedagog. Det tycker jag är jättekul, jag fyller 68 i vår men jag känner mig pigg och så behöver man dryga ut pensionen lite grann så man kan konsumera lite för det gillar jag, säger Otti.

Hotell romantik sänds söndagar 20.00 på SVT och SVT play.

FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN