så mycket bättre 2022

Krönika: Allt Så mycket bättre behövde var Darins magi

Gabriella Håkansson och Darin

Olle Jönsson bjuder på en variant av Darins En säng av rosor som kunde varit från en karaokestund på Viking linesamtidigt som Darin gör succé genom att bara andas.
Hänts Gabriella Håkansson radar upp veckans toppar och floppar i Så mycket bättre!


TOPP & FLOPP – Så mycket bättre
1:9

Efter reklamen: TOPP & FLOPP – Så mycket bättre

(1:9)

Slå på ljud

Vad var bäst och vad var... mindre bra i avsnitt 3 av Så mycket bättre? Här är höjdpunkterna och dalarna:

TOPP: Därför blir Så mycket bättre bättre med Darin

Äntligen har det blivit dags! Så mycket bättre 2022 levlar upp flera nivåer så fort Darin Zanyar sätter sin fot på Grå gåsen. Deltagarna blir starstrucked och jag som tv-tittare får tillbaka min crush från 00-talet inom några sekunder. Darin är fantastisk, det är svårt att sätta ord på vad det är, men förutom den extrema talangen han besitter så har han ett sådant lugn och en otrolig ödmjukhet.

Så mycket bättre

Darin gör äntligen entré. Foto: TV4

FLOPP: Ålandsbåts-karaoke

Det blir däremot inte riktigt samma eufori när Lasse-Stefanz Olle Jönsson ska tolka Darins En säng av rosor. Helt ärligt känns det bara som att Olle har dragit ner låten till ett långsammare tempo, mer kreativitet än så bjuder inte denna tolkning på. Framträdandet ger mig tyvärr lite känslan av en dålig Ålandsbåt-karaoke.

Olle Jönsson

Olle Jönsson tolkar Darins En säng av rosor. Foto: TV4

Topp: Molly Hammars möte med idolen

Något som faktiskt är väldigt kul att se är hur artisterna ser upp till varandra. Kim KKV Vadenhag berättar om hur Norlie & KKV kom till och det hela började med att Kim var ett fan av Sonny Fahlberg som är den andra delen av duon. Maja Francis har sett upp till Anna Ternheim sedan hennes ungdomstider och Molly Hammar är ett så stort Darin-fan att hon inte vet vad hon ska ta sig till när han gör entré.

Darin och Molly Hammar

Molly Hammar är ett riktigt Darin-fan. Foto: TV4

FLOPP: Molly har rätt – var är engagemanget?

Vad som i min mening däremot kan bli bättre är artisternas engagemang när de får höra varandras tolkningar. Det är ganska svag respons från vissa vilket känns onödigt drygt. Det är trots allt en creddig artist som tolkar din låt, oavsett om tolkningen är bättre eller sämre än originalet kanske man kan bjuda på en liten reaktion? Molly Hammar sa det redan förra veckan att de andra är ganska fåordiga och ja Molly, du har uppfattat det helt rätt. Molly må ha känslorna utanpå kroppen men de andra hade nog ändå kunnat bjuda till lite mer. Jag hoppas på mer tårar och allmänt mer känslor framöver.

Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöw är en av artisterna i Så mycket bättre 2022 Foto: TV4

Så mycket bättre sänds på TV4 och TV4 play lördagar klockan 20.00!

FOTO:

FRÅN FÖRSTASIDAN