LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tony Irvings starka markering mot Måns Zelmerlöw

06 mar, 2020 
Linnea Lundgren
Let's Dance 2020: Tony Irving och Måns Zelmerlöw
Stjärnnamn som Penny Parnevik, Siw Malmkvist och Jan Björklund kommer att ställas mot varandra i årets säsong av Let's Dance.
Men nu avslöjar juryordförande Tony Irving vem som verkligen är deltagarnas största hot.
– Han satte måttet.
Annons
De medverkar I Let's dance 2020Brand logo
De medverkar I Let's dance 2020

Hyllade tv-profilen och underhållaren Tony Irving, 53,  gör sin 15:de säsong som juryordförande i TV4:s Let’s Dance. Flera kända ansikten har dansat förbi i programmet genom åren. Vissa har hyllats till skyarna medan andra har belönats med ett av Tonys minnesvärda citat – något som Henrik Alsterdal inte är sen med att påminna jurymedlemmen om när han gästar Efter fem.

– Jag älskar när man dansar som om man står i en rör, har Tony Irving bland annat sagt till en oförstående Messiah Hallberg och hans danspartner Natalie Davidsson.

Men vem som är Tonys absoluta favorit genom tiderna har inte tidigare varit känt. Visst har han prisat både Anton Hysén och Kristin Kaspersen för sin enorma utveckling i dansstilar som Jive och Cha-Cha men då Tony får frågan vilken av säsongerna som är han minns mest är det ett helt annat namn som dyker upp.

Tony Irvings storfavorit genom tiderna

Det är kanske inte speciellt förvånade att det är den första säsongen som har gjort störst intryck på Tony Irving. Alla förväntningar både TV4 och jury medlemmarna hade på programmet överträffades med råge då danstävlingen fullkomligt exploderade och blev veckans största familjeunderhållning i många hem.

Annons

Att Let’s Dance blev en jättesuccé och Tony själv en av Sveriges mest omtalade personer är dock inte anledningen till att han minns tillbaka till starten 2006. Det är säsongens vinnare som var den verkliga stjärnan menar jurymedlemmen.

– Första säsongen kommer att stanna med mig alltid. I finalen, Måns Zelmerlöw, kom från ingenstans och erövrade hela säsongen då han levererade en Samba som ingen i svenska folket sett tidigare, säger Tony Irving i Efter fem.

“Har satt måttet”

Men hyllningen till artisten slutar inte där. Faktum är att Måns Zelmerlöws arv är något som deltagarna kommer att tvingas leva med även i den kommande säsongen då Tony menar att Måns satt måttet för alla kommande tävlingar.

– Han satte måttet som alla andra, varje säsong efter, är tvungna att mäta sig med.

Om någon någonsin kommer att lyckas överträffa Måns återstår att se då nästa säsong av Let’s Dance har premiär på TV4 den 20 mars.

Annons