LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tony Irvings hemlighet – avslöjandet om sin fru

28 jun, 2019 
Tony Irving och Alexander
Han ville inte acceptera att han var homosexuell. När Tony Irving var yngre försökte han dölja han sin läggning genom att gifta sig med en kvinna. Nu berättar han om den tuffa tiden i sitt avsnitt av Sommar i P1.
Annons

Peter Settmans avslöjande om nya kärlekenBrand logo
Peter Settmans avslöjande om nya kärleken

Dansikonen Tony Irving, 52, öppnar upp sig om när han kom ut som homosexuell i sitt sommarprat i Sommar i P1. Han berättar att det inte var accepterat i England där han växte upp och att homosexualitet ansågs som en sjukdom.

– Jag kommer ihåg längtan efter att vara hetero. Att vara som min farsa och som andra män. Att få accepteras av andra män och inte ses som mindre värd, säger han i programmet.

Tony Irving berättar att han var 17 år gammal när han började inse sin läggning och att han då mådde oerhört dåligt. Han ville verkligen inte vara intresserad av män, han ville vara hetero.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Den enda utvägen jag hade var att gifta mig med en kvinna och dölja mig, säger Tony Irving.

Tony Irvings äktenskap med en kvinna

Han fortsätter sitt sommarprat med att berätta om att han ”tvingat” sig till att gifta sig med två olika kvinnor, för att det skulle se bra ut.

– Min första fru, ja, jag har faktiskt gjort detta två gånger, var min dåvarande danspartner. Jag älskade henne, men bara som en bror älskar sin syster. Det fanns en enorm kärlek, men den fysiska relationen var jag inte ett dugg intresserad av, säger han.

Annons

Han berättar att de var ett framgångsrikt danspar, men att deras relation var väldigt dålig.

– Hon hade gift sig med mig för att bilda familj och ett liv när danskarriären var över. Men jag ville ju dansa in i graven, säger han i programmet.

Ville inte ha någon fysisk relation

Tony Irving berättar vidare att han letade anledningar konstant till att inte ha sex med sin fru.

– Var det inte den klassiska huvudvärken så var det träningsvärk. Ibland startade jag bråk innan vi skulle gå och lägga oss så att det inte fanns någon chans att vi skulle ligga, säger han.

När Tony Irving och hans hustru flyttade till USA och började arbeta i en dansstudio mötte han för första gången flera öppet homosexuella män.

– Jag hade lyckats dölja min läggning för min fru, men hur skulle jag lyckas nu inför så många nya människor.

Let’s dance-profilen blev obekväm av situationen och tackade nej till alla jobbfester. Han började bråka konstant med sin fru som till sist fick nog. Hon sa att hon ville flytta hem till England igen – utan Tony.

Annons

– Du behöver inse att du är bög. För du är värdelös som make till mig, sa hon till mig.

Hyllningen till kärleken Alexander Skiöldsparr

Till slut vågade Tony Irving följa med sina nya vänner och kollegor till en gayklubb. Väl där öppnades en ny värld för honom, när han förstod att det var fullt normalt och accepterat att vara homosexuell, och inte alls som den värld han växte upp i.

– Det var första gången som jag dansade med en annan man, säger han.

I slutet av sitt sommarprat hyllar Tony Irving sin älskade make Alexander Skiöldsparr.

– För er är jag Tony Irving men han finns inte med Alex, för då är jag Spencer, mitt riktiga namn och mitt riktiga jag. I detta förhållande har jag blivit hel, min läggning och min manlighet, allt är inte balans.

Sommar i P1 släpps som podd kl. 07.00 och sänds i P1 kl. 13.00 den 28 juni.

FOTO: Karin Törnblom/TT, SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet/TT

Annons