LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Let's dance-Tony Irvings svar på Nilla Fischers och Cecilia Ehrlings utspel

27 mar, 2023 
Nilla Fischer och Tony Irving
Nilla Fischer blev först att åka ut ur Let's dance 2023, med danspartnern Cecilia Ehrling.
Enligt duon själva berodde det på att de var ett samkönat par, men juryordföranden Tony Irving håller inte med.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Andreas Wijks okända förflutna: ”Barn popgrupp”Brand logo
Andreas Wijks okända förflutna: ”Barn popgrupp”

TV4:s Let's dance 2023 är äntligen igång. I lördagens avsnitt fick vi se säsongens allra första utröstning, där tittarna fick rösta på vilka par de ville hålla kvar. I botten stod det mellan fotbollsproffset Nilla Fischer, 38, och kocken Johan Jureskog, 47.

I slutändan kom det att bli Nilla, tillsammans med danspartnern Cecilia Ehrling, 38, som fick minst röster och därmed behövde lämna programmet.

Nilla Fischer åkte ut ur Let's dance 2023: ”Inte redo för ett samkönat par”

Efter utslagningen har både Nilla och Cecilia uttalat sig om att något mer kan ligga till grund för att just de fick lämna.

– Vi hann ju precis börja, men folk är kanske inte redo för ett samkönat par än, sa Cecilia till Expressen.

– Min tanke är att det inte ska vara ens stor grej, 2023 ska det vara inkluderande och naturligt att oavsett vem du vill dansa med så finns den möjligheten och det är inget konstigt, sa Nilla i Nyhetsmorgon.

Annons

Dagen efter utröstningen la Nilla även ut ett inlägg på Instagram där hon uttryckte sig ytterligare om situationen.

”När jag stod där i slutet av tävlingen och skulle köra en duell mot en fantastisk person, men som är man och dansar med en kvinna, hinner tanken fara genom mitt huvud; kan ett samkönat par vinna över en normpar?”, skriver Nilla och forsätter:

”Men, en fråga klingar fortfarande i mitt inre. Hade vi egentligen en ärlig chans, hur bra vi än dansade?”

Nilla Fischer,Cecilia Ehrling, David Lindgren, Kristin Kaspersen i Let's Dance 2023
Nilla Fischer, Cecilia Ehrling, David Lindgren och Kristin Kaspersen i Let's Dance 2023.

Någon som hyllade dansparet i lördagens avsnitt var juryordföranden Tony Irving, 56. Däremot håller inte Tony med om att utslagningen skulle ha grundat sig i att det var två kvinnor som dansade ihop.

– Jag själv tolkar det som att Nilla åkte ut för att de tyckte om Johans underhållningsvärde bättre än Nillas, jag gjorde inte den tolkningen att Sverige inte skulle vara förberedd för en samkönad dans, säger han till Hänt.

Annons

Tony Irving om Nilla Fischers utspel efter utröstningen

Tony menar att just Let's dance som program, och dess publik, är väldigt öppet och accepterande för hbtq+ världen.

– Som en man i ett samkönat äktenskap slog den grejen inte ens mig som något aktuellt. Vi är ett väldigt homo-vänligt program, jag menar gode gud jag har suttit i juryn i 18 år som en öppen bög, säger Tony och fortsätter:

– Våra tittare har inte ett motstånd mot hbtq+ rörelsen, tvärtom. För de fortsätter ju titta på mig, på Tobias Karlsson, på Tone och Andreas som är i från hbtq-världen.

Samtidigt kan han tänka sig att det kan finnas någon sanning i det Nilla och Cecilia tidigare påstått.

– Det kan finnas en sanning, för att man kan titta och säga att samkönade par inte faller mig i smaken. Det kan vara så ja, men det kan också vara en sanning att Johan helt enkelt var roligare att titta på. I Sverige är samkönad dans väldigt normaliserat.

Om Tony själv hade fått välja hade han behållit Nilla i tävlingen, och anser att det fanns andra som borde åkt tidigare.

– Jag hade valt att ha kvar Nilla, och jag tycker att fel person åkte i lördags. Jag hade stora förväntningar på henne, i lördags var hon en av de bättre. Johan gjorde framsteg ja, men han stapplade fortfarande över golvet som en fladdrande flodhäst.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons