LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tony Irving om sjukdomstiden och oron för föräldrarna

20 sep, 2020 
Danslegenden Tony Irving har haft en intensiv vår med sjukdom och färre jobb. Nu berättar han för Hänt om den tuffa tiden och oron för familjen.
– Jag är faktiskt mest orolig för mina föräldrar nu, säger han till Hänt.
Annons

Videon kunde inte hittas

Tony Irving, 54, har sina rötter från Hawkshaw i England. När han flyttade till Sverige för 27 år sedan tog han den svenska danskulturen till en helt ny nivå. Tony har varit aktuell i Let’s dance-juryn ända sedan programmet drog igång för 15 år sedan och med sin unika personlighet och charm har han blivit en omtyckt tv-profil.

I årets säsong av Let’s dance tvingades dansparen dansa utan publik i sviterna av coronavirusets uppkomst. Coronapandemin slog hårt inom många områden men framför allt mot dansbranschen. Föreställningar blir meningslösa utan publik och dansklasser blev svåra att genomföra då man ska hålla avstånd till varandra.

Detta var något som gjorde Tony djupt deprimerad. Jobb efter jobb ställdes in och ett tag jobbade han noll dagar i veckan. Men det var inte bara jobbet som gjorde våren tuff för Tony. Han tror nämligen att han drabbades av corona. Dansikonen var sjuk i två veckor och tampades med symptom som snuva, feber och nedsatt smak- och luktsinne, vilka är typiska symptom för Covid-19. Tv-profilen gick aldrig och testade sig för sjukdomen men han antar att det måste ha varit corona.

Annons

Sjukdomen spred sig

Tony är gift med Alexander Skiöldsparr, 49, och de har nu varit ett äkta par i över fem års tid. Alex jobbar inom service och kan även inom yrket blivit exponerad för viruset, men Tony tror tyvärr att det var han som smittade sin make. Alex blev nämligen också sjuk bara några dagar efter Tony.

Tv-profilen har nu behövt vidta många åtgärder för att kunna få dansen att överleva i dessa tider. Bland annat har han startat projektet Social dancing tillsammans med jurykollegan Cecilia Ehrling, 36. Projektet handlar om att lära sig dansa, på distans, och med tanke på att den sker online så behöver man inte samlas i stora danslokaler.

– Vi lär ut åtta olika pardanser och det finns tre olika utvecklingsnivåer. Man kan vara nybörjare och man kan anmäla sig till dansskolan både med eller utan en danspartner, berättar Tony i en intervju med Hänt.

Oron för föräldrarna

En annan åtgärd som har förändrat tv-profilens liv är att inte längre kunna åka hem till England för att hälsa på föräldrarna. Det är med en stor sorg som Tony nu berättar för Hänt om oron för föräldrarna, som är i riskgrupp, och mestadels sitter i karantän hemma i England.

Annons

– Jag är faktiskt mest orolig för mina föräldrar nu. Englands regering kan inte bestämma sig om de ska ha karantän eller inte och det är inte bra, säger Tony till Hänt.

Men en fördel som coronapandemin har fört med sig är att människor tvingats bli allt mer digitaliserade. Tony berättar att nu när han inte kan flyga hem och hälsa på familjen har de istället löst det på ett annat sätt.

– Varje söndag kl 16 kokar man en kopp te och sen sätter vi på FaceTime och så har vi söndagsfika. Då sitter vi och bara snackar hur länge som helst. Det är som en obligatorisk sak vi nu har börjat göra varje söndag, säger Tony.

FOTO: WIXTRÖM PETER/Aftonbladet/TT, SANDBERG MAGNUS/Aftonbladet/TT

Annons