LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tony Irving bryter tystnaden om skilsmässan – sex år efter bröllopet med maken

03 apr, 2021 
Linnea Lundgren
Två gånger har Tony Irving varit gift innan han kom ut som homosexuell.
Nu berättar han om skilsmässorna – och relationen till föräldrarna efter giftermålet med maken Alexander Skiöldsparr.
– Jag skiljde mig, kom ut ur garderoben sen gick jag in i garderoben igen, säger Tony Irving i A walk with a dog.
Annons
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Tony IrvingBrand logo
A walk with the dog: Linnea Lundgren möter Tony Irving

I det tredje avsnittet av Hänts alldeles egna intervjuserie A walk with the dog hälsar vi på hos dansaren och tv-profilen Tony Irving, 55, hemma vid radhuset i Norrtälje utanför Stockholm. Tony Irving har blivit ansiktet utåt för TV4:s omåttligt populära dansprogram Let's dance och har genom sin roll sin juryordförande i programmet fått en plats i hjärtat hos svenska folket.

Men trots att Tonys yrkesliv många gånger gått spikrakt uppåt har han haft det desto jobbigare privat. Tony är uppvuxen på den engelska landsbygden i ett mycket religiöst hem och att komma ut som homosexuell var inte det lättaste – varken för sig själv eller för andra.

– Jag drömde länge om det där typiska heterosexuella förhållandet, med fru och barn, berättar Tony i A walk with the dog.

Tony Irving om skilsmässorna

Innan Tony kom ut som homosexuell var han gift två gånger. Eller faktum är att han emellan giftermålen försökte att berätta för världen att det är män som han förälskar sig.

Annons

– Jag skiljde mig, kom ut ur garderoben sen gick jag in i garderoben igen.

När Tony med tiden valde att berätta för sin familj hur det hela låg till tog nyheten emot som ett slag. Under flera år hade Tony och hans pappa ingen kontakt alls.

– Det var en period då jag och min pappa inte pratade. Han hade svårt att acceptera då jag kom ut ur garderoben men efter nästan fyra år så började vi hitta varandra igen. Och det har mest att göra med att han förändrades, berättar Tony i programmet.

Lyckan med pappan

Idag har dock Tony och hans föräldrar hittat tillbaka till varandra och ingen av dem är medlemmar i kyrkan. Faktum är att de har en så pass bra relation att Tonys pappa för ett par år sedan gick i Stockholms Pride tillsammans med sin son.

Annons

– Min pappas resa från att vara med i kyrkan och själv vara motståndare till homosexualitet – till att gå i Stockholms Pride med mig. Det är en otrolig resa han har gjort, säger Tony Irving i A walk with the dog.

Sedan 2015 är Tony Irving lyckligt gift med maken Alexander Skiöldsparr.

FOTO: TT/Hänt

Annons