LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tony Irving och Alex om sin nya livsstil: "Därför dricker vi inte alkohol"

30 jan, 2015 
Av
Tony Irving och Alexander Skiöldsparr kör stenhård LCHF-kost. Dessutom har de slutat dricka alkohol. Helt. Nu berättar de om beslutet som ständigt ifrågasätts från höger och vänster.
Annons

Nu har vi kommit en bit in på det nya året och allt vi lovade under nyår känns fortfarande aktuellt, taggat och vi håller våra löften, eller hur var det nu? Kanske inte, nej…

Vi vet inte hur vi tänkte när vi körde igång med stenhård LCHF veckorna INNAN jul, för det var ju dömt att misslyckas brutalt från nästan första dagen. Vi kanske hade i tankarna att vi skulle gå ned några kilon innan själva julhelgen så att vi kunde frossa ordentligt? Men det var ju totalt impossible! Här var det julglöggaftnar, julbord och annat fett som kom i vägen för oss.

Tony med förbjuden choklad...
Tony med förbjuden choklad…

Well, well… Nu har vi kört igång med LCHF igen. Och vi kan säga som så här, det är TREDJE gången vi startar med vår hälsosamma livsstil i år! Vi har alltså misslyckats kapitalt två gånger redan. Känns ju sådär. Förutom det här med kosten så finns det visst något som heter MOTION och GYM. Förra året köpte vi (läs: Tony) varsitt medlemskap på en känd gymkedja här i Norrtälje. Kändes toppenbra! Nu skulle vi bli ett par slanka, snygga och urläckra hunkar som folk skulle dregla efter.  Vi skulle bli så tränade och ”fit for fight” att andra skulle avundas oss. Och hur gick det? Det gick jättebra! Vi gick till gymmet EN eftermiddag och TITTADE.

Brunch med bagels känns inte så LCHF...
Brunch med bagels känns inte så LCHF…

Man blir inte slank, snygg och vältränad av att bara titta! De flesta går ju i alla fall till gymmet och använder maskinerna, tränar och grejar ett par veckor in på det nya året innan intresset slocknar, men vi gick dit och tittade. Efter att vi hade varit där och tittat så gick vi ned till kinarestaurangen, svullade friterad kinamat och satt vid ett bord i fönstret som vetter mot gymmets entré på andra sidan gatan. Med frityrkladdiga läppar log vi mot varandra och lovade att ”imorgon kör vi”.

Annons

Hur kommer det sig att det är så lätt att övertyga varandra att det blir ”bättre om vi börjar imorgon istället”, ”idag är ingen bra dag”. Hur kan man vara så dum att man tror att morgondagen blir lättare att släpa sig till gymmet på? Och varför kan man inte intala sig att man kan lika gärna börja träna på en tisdag eller onsdag? Det behöver inte vara måndag, eller första dagen på det nya året som det skall ske. Det blir aldrig som man tänkt sig!

Varför gå till gymmet när man kan slappa med en gosig valp?
Varför gå till gymmet när man kan slappa med en gosig valp?

Något som vi i alla fall lyckas bra med och som vi är mäkta stolta över är att vi fortfarande levererar när det gäller att ha ett alkoholfritt år. Vi har nu båda två kämpat igenom fem hela månader och vi är brutalt stolta! Kämpa kanske är att ta i, vi har kört hårt låter bättre. Visst finns det motgångar, men det är ofta motgångar som skapas av andra som ifrågasätter vårt beslut att ta ett sabbatsår från öl och vin och härliga gin & tonics. Efter fem månader utan det minsta lilla glas vin, eller en kall fredagsöl tänker vi inte på att vi inte dricker, och vi har upptäckt en hel värld av bra alkoholfria alternativ.

Vi kan rekommendera alla att prova en alkoholfri månad, ett halvår eller längre. Det kan bli roligare än man tror.

Missa inte:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons