TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Tony Irving hjälper kollega i cancerkampen

16 nov, 2015 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Cancerbeskeden får Tony Irving att ta upp kampen. Nu stödjer han Let's Dance-kollegan i ett uppror på sociala medier.
Annons

Varje år i oktober sätts extra stort fokus på cancer. I slutet av månaden ville även Tony Irving, 49, dra sitt strå till stacken. I ett meddelande på Facebook som han har kopierat från tv-kollegan Dermot Clemengers, 42, status skriver Let’s Dance-domaren:

“Det finns inget värre än att se de man älskar dö. De försöker hålla modet uppe men efter cellgiftsbehandling och strålning… så vet man att personen i fråga fysiskt har förändrats och är i chock.”

I meddelandet står det också att det kan vara svårt för någon som inte har en familjemedlem med cancer att förstå hur det är.

Tony Irving vill medverka till att man inte tappar det personliga när man pratar om cancer. Foto: IBL
Tony Irving vill medverka till att man inte tappar det personliga när man pratar om cancer. Foto: IBL

När Hänt ringer Tony Irving sitter han i radiosändning. Under en kort paus berättar han att han har haft tre närstående i släkten med diagnosen. Hans pappa har prostatacancer, hans svägerska har brottats med livmoderhalscancer och tv-profilens syster har en tumör på levern.

Annons

– Min far går på återbesök var sjätte månader och kollar att cancern håller sig borta. Min brors fru har tagit bort hela livmodern. Min syster är under pågående behandling och prognosen är bra, säger han till Hänt.

Det var inom loppet av tre månader under Let’s Dance-säsongen för två år sedan som Tony fick de hjärtskärande beskeden.

Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving från Let's Dance är både vänner och kollegor. Foto: IBL-AOP
Dermot Clemenger, Ann Wilson och Tony Irving från Let’s Dance är både vänner och kollegor. Foto: IBL-AOP

– Det var väldigt tufft. Speciellt eftersom de bor i England och jag inte kunde vara mer till hjälp. Dermot och jag är jättebra vänner och jag förstår precis vad han går igenom. Även han har familjemedlemmar som lider av cancer. När jag läste det han hade skrivit på Facebook ville jag stödja honom i hans kamp.

– Ibland blir det så mycket prat och galor och så glömmer man bort att det faktiskt är riktiga människor som drabbas. Jag vill medverka till att man inte tappar det personliga, säger Tony Irving till Hänt.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons