Tone Bekkestad om okända livet – efter tiden på TV4

Tone Bekkestad var meteorolog på TV4
NU GRATIS

Möt Tone Bekkestad i en exklusiv intervju om nya livet – tio år efter sista sändningen i TV4.
✔︎ Okända kärlekslivet – med piloten i lyxvillan.
✔︎ Avslöjar sanningen – därför lämnade hon Sverige och TV4: ”Tänk att förlora ens föräldrar...”.
✔︎ Då gör hon comeback i tv-rutan: ”TV4 var en riktigt bra arbetsplats”.

Hon presenterade vädret i TV4 i flera år och blev Sveriges mest omtyckta meteorolog – nu berättar hon varför hon försvann från rutan…

Tone Bekkestad bor idag utanför Oslo och arbetar med miljöfrågor

Tone Bekkestad bor idag utanför Oslo och arbetar med miljöfrågor.

Tone Bekkestad tog tv-tittarna med storm när hon sommaren 1999 tog kommandot över väderkartan i TV4. Som ett norskt solsken lyste hon upp svenska folkets vardagsrum och hon blev snabbt ett hett namn på Stockholms kändisfester.

– Jag blev jätteförvånad över hur mycket positiv återkoppling jag fick. Jag blev verkligen förvånad, berättar Tone som också medger att kändisskapet hade en baksida.

Första halvåret på TV4 behöll hon sin lägenhet i Oslo. Dit började det komma suspekta, handskrivna brev. Avsändaren var en norsk man och brevinnehållet var grovt: mannen ville göra Tone gravid och ingenting skulle stoppa honom, försäkrade han.

– Det kändes rätt läskigt, så klart, men jag pratade med polisen och fick ett direktnummer som jag kunde ringa, men det hände aldrig något, minns Tone.

Tone Bekkestad med sambon Frithiof, 56.

Tone Bekkestad med sambon Frithiof, 56.

Träffade kärleken Frithiof på 50-årsfest

Vad är det bästa som hänt i ditt liv sedan du flyttade tillbaka till Norge, 2011?

– Det är nog Frithiof!

Är han din stora kärlek?

– Ja.

Hur träffades ni?

– På ett kalas för snart sex år sedan. En av hans bästa vänner fyllde 50. Frun till han som fyllde år är en av mina bästa väninnor. Innan vi satte oss till bords gjorde Frithiof genidraget att byta bordsplacering så att han fick sitta bredvid mig. Resten är historia…

Tone och sambon bor i ett vackert villaområde område utanför Oslo. Från sovrumsfönstret – som går från golv till tak – har paret storslagen utsikt över Oslofjorden där deras segelbåt som de köpte i fjol ligger förtöjd.

– Jag älskar att vara på sjön, jag tycker att det är helt fantastiskt, säger Tone.

Vad är det konstigaste med dig – enligt din kille?

– Att jag äter så ofta. Jag behöver äta regelbundet, annars sjunker mitt blodsocker och då blir jag grinig. Han säger ofta att han borde skriva en bok om allt konstigt jag säger och gör.

Vem av er är bäst på matlagning?

– Tveklöst han. Han är sjukt duktig i köket!

Vad handlade ert senaste relationsgräl om?

– En skrivare som i princip var ny. Jag hade lånat ut den till en kompis. När jag hämtade tillbaka den ställde jag den på golvet i garaget. Några dagar senare, när jag skulle ta med mig skrivaren till pappa, var den borta. Så jag frågade Frithiof: ”Var har du ställt skrivaren?” Det visade sig då att han hade kört den på soptippen!

Vad gör Frithiof älskvärd?

– Allt! Han får mig att skratta nästan jämt. Och så är han omtänksam.

Tone Bekkestads man Frithiof

Tone Bekkestads sambo Frithiof med hunden Sara.

Har han friat ännu?

– Nej.

Vill du gifta dig?

– Det är inte jätteviktigt. Jag menar, vi har byggt ett hus tillsammans. Vi har hund och båt, vi har byggt ett liv ihop. Det är väl det som räknas?

Vilken tid på morgnarna brukar du vakna?

– Någon gång mellan fem och sex.

Vad gör du så tidigt?

– Går ut med Sara, vår hund. Och så dricker jag ett glas med sellerijuice, det ska vara sunt har jag hört. Efter det får Fritjof kaffe på sängen. Sen förbereder jag min arbetsdag. Det mesta sköter jag hemifrån. Jag jobbar med små och stora företag som vill ha en grön profil, som vill spara pengar genom att minska sin negativa påverkan på klimatet och miljön. Jag ger exempel på hur andra företag gjort och jag visar hur man kan tänka utanför boxen, förklarar Tone som också jobbar som föredragshållare och moderator.

Och så byter vi samtalsämne och förflyttar oss till den 24:e augusti 2011. Det var då som Tone gjorde sin sista väderpresentation i tv-rutan. Tone minns än idag hur rörd hon blev när hon fick blommor av Bengt Magnusson, 69, i studion.

– Beslutet var mitt och jag var nöjd med min insats. Samtidigt kände jag när jag stod där med Bengan, att ”Oj, vad har jag gjort?”

En tolv år lång era var över.

Tone Bekkestads hus utanför Oslo.

Tone Bekkestad och Frithiof bor nu i ett lyxigt hus utanför Oslo.

Kärleken till föräldrarna fick ”väder”-Tone att lämna Sverige och TV4

Vad fick dig att lämna Sverige?

–Min längtan efter att spendera mer tid med mina föräldrar. Vi träffades relativt sällan. Livet har ett slut. Tänk att förlora ens föräldrar och veta med sig att man kunde ha setts mer. Jag hade inte fixat det. Vi har väldigt starka band, jag och mina föräldrar. Vi pratar nästan dagligen.

Saknar du TV4?

– Ja, det gör jag. Jag och Frithiof har ett bra liv här i Norge, men jag saknar Stockholm och alla kompisar och kollegor. När jag flyttade hem trodde jag att det skulle vara lätt. Jag är ju norsk. Men jag hade spenderat så pass många år i Stockholm, jag hade rotat mig där. Att flytta hem var inte bara att flytta hem. Många gånger har jag varit inne på att skaffa en lägenhet i Stockholm så att jag kan vara där oftare. Jag har nästan alla mina kunder där.

Hur skulle du beskriva din klädstil?

– Som enkel men klassisk.

Vad är ditt favoritgift?

– Det är nog kaffe. Alkohol dricker jag nästan aldrig av flera anledningar. Jag har människor runtomkring mig som druckit alldeles för mycket och för ofta. Jag har sett vad alkoholen gjort med dem, hur personlighetsförändrade de blivit. Det tycker jag är otäckt. Sedan har jag haft ryggproblem och behövt gå på värktabletter. Tabletter och alkohol är ingen bra kombination. Jag kan ta ett glas vin. Frithiof är likadan. Han kan ta ett glas öl, sedan är det bra. Han dricker nästan ingenting.

Tone presenterar vädret i TV4

Tone som vi minns henne från första tiden som meteorolog på TV4.

Då gör Tone Bekkestad comeback i TV4

I sommar fyller du 50. Är du bekväm med det?

– Fritiof skulle nog säga nej, han har drivit med mig i två års tid om att jag snart fyller 50. Tittar man på siffran så känns den rätt hög. Å andra sidan har jag upplevt så mycket i mitt liv. Jag har blivit klokare, jag har lärt mig mycket. Jag är en bättre person än för tio år sedan och jag har ett bättre liv. Jag skulle inte vilja spola tillbaka tiden.

Vad väntar runt hörnet?

– Ingen aning! Jag försöker leva i nuet, jag tänker inte så jättemycket på framtiden. Jag har aldrig följt en utstakad väg. För mig har saker hänt tack vare det berömda bananskalet. Dyker det upp något roligt så hoppar jag på det.

Kan du tänka dig att göra comeback på TV4?

– Ja, absolut. Hade de frågat mig så hade jag troligtvis sagt ja. För det var fantastiskt kul på TV4. Jag har aldrig upplevt så stor frihet och så fina kollegor. Vi var ett fint gäng. TV4 var en riktigt bra arbetsplats!

Tone Bekkestad tar en selfie på sjön.

Tone Bekkestad tar en selfie på sjön

◼️◼️◼️

Vem är Tone Bekkestad?

Ålder: 49.

Bor: Villa utanför Oslo.

Familj: Sambo med flygkaptenen Frithiof, 56, hunden Sara och tre bonusbarn.

Jobbar som: Föredragshållare, moderator och kursledare i hur man använder video på ett smart sätt – på nätet.

God egenskap: Bra på att lyssna.

Dålig egenskap: Brist på tålamod.

Gillar att: Spendera tid med familjen – och det inkluderar hunden.

Ogillar att: Umgås med människor som gnäller.

Äter helst: Allt som Frithiof lagar.

Dricker helst: Vatten och kaffe.

Lyssnar på: Podcasts.

Tittar på: Youtube.

Fobi för: Spindlar.

Skrattar åt: Nästan allt! Min man tycker att jag har sjuk humor.

Gråter när: Jag ser barn som inte mår bra.

Borde: Ta det lite lugnare.

Kändismerit: Åkt skidor med Ulrika Nilsson i min hemort Geilo.

Foto: Privat, TT

SENASTE NYTT!