tommy nilsson

Tommy Nilsson om bråket med Thomas "Orup" Eriksson– relationen idag

Tommy Nilsson om bråket med Thomas "Orup" Eriksson– relationen idag

1989 vann Tommy Nilsson Melodifestivalen med låten En dag.
Knapp tvåa kom Anders Glenmark och Thomas "Orup" Eriksson med Upp över mina öron.
Efter det har artisterna haft en såkallad ''beef'' med varandra.
Nu berättar Tommy Nilsson om hur relationen är till Orup idag.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Niklas Strömstedt om relationen till killarna i GES: ”Rollerna är satta”
0:32

Efter reklamen: Niklas Strömstedt om relationen till killarna i GES: ”Rollerna är satta”

(0:32)

Slå på ljud

Det var 1989 som artisten Tommy Nilsson kammade hem segern i musiktävlingen Melodifestivalen, med låten En dag. Tvåa blev artisten Thomas "Orup" Eriksson tillsammans med Anders Glenmark, med låten Upp över mina öron.

Men efter tävlingen var det allt annat än glada miner från förlorarna. Medan Tommy Nilsson gick ut och mottog jublet från publiken. Passade Orup på att sabotera i Nilssons loge.

– De hade gett honom en stor tårta, som han inte ens hade rört. Då gick jag in i min loge och hämtade ett paraply, och så slog jag sönder hans tårta, har artisten tidigare bekänt i programmet Så mycket bättre.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Tommy Nilssons omskrivna bråk med Thomas "Orup" Eriksson

Även om artisten var besviken på förlusten så ångrar han det han gjorde i Tommys loge efter tävlingen. Att förstörandet av tåran utlöstes av förlustchocken.

– Det var skitdumt, jättekorkat och jävligt barnsligt gjort, har Orup tidigare sagt till Nöjesbladet.

– Det hade varit tre, fyra år när allt jag gjorde gick exakt som jag hade hoppats på. Och så var vi med där, och vann plötsligt inte. Det var väl någonting som slog fel. Jag fattade att jag var dödlig.

Tommy Nilsson gav även sin syn på saken när han 25 år senare fick reda på vad som hade skett i hans loge.

– Det här var ju rätt roligt. Nu är han skyldig mig en tårta. Hälsa honom att det måste stå ”Förlåt Tommy, du var faktiskt bäst”, på den.

Sagt och gjort så fick Tommy Nilsson sedan sin tårta av Thomas "Orup" Eriksson. När Tommy var med i Så mycket bättre 2016 så fick han äntligen sin vinnartårta. Men istället för att njuta av den så slog han näven i bakverket.

– Vi har haft en konstig hatkärlek mellan varandra. Jag har full respekt för Orup som låtskrivare och artist. Men det är något som inte kuggar i där.

Tommy Nilsson om relationen till Thomas "Orup" Eriksson

Men hur är relation idag mellan Thomas "Orup" Eriksson och Tommy Nilsson? När Tommy nyligen gästade Fredrik Ralstrands podcast Hitfabriken så togs deras relation upp på nytt.

Men du och Orup har ingen vidare relation idag eller?, frågar Fredrik Ralstrand.

– Neej så ska jag inte heller säga, tror att vi respekterar varandra. Men jag tror att han var avundsjuk på den vinsten, så där startade det, säger han.

Tommy Nilsson berättar även att de båda har en liten tagg i hjärtat gentemot varandra.

Hänt har sökt Tommy Nilsson för en kommentar.

FOTO: TV4, Cornelia Nordström/Expressen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN