LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tommy Nilsson om att inte var hemma: "Inte dåligt samvete”

01 maj, 2017 
AvOla Brising
Han vägrar att ha dåligt samvete för att han är borta från familjen mycket på grund av jobbet. Istället försöker sångaren dela så mycket glädje och positiv energi han kan med dem då han väl kommer hem.
Annons

Tommy Nilsson, 57, är gäst i Marcus Birros, 44, podd “Öppet hjärta“. Där pratar de bland annat om den ångest de flesta människor upplever då de tvingas vara borta från sin familj. Som artist är Tommy ofta borta mycket från sin sambo musikalartisten Linda Olsson, 37, och deras son Tim, 5, men han säger:

– Jag har inte dåligt samvete för det längre. Jag har släppt det. Dels för att jag har valt ett yrke och gör det bra och det betyder någonting för någon annan. Det berättigar att jag gör det. Det är min uppgift.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Då han är ute och spelar försöker han istället njuta så mycket som möjligt och verkligen ta in vad han får vara med om:

– Efter en konsert som jag har upplevt som bra, eller fantastisk ofta, har jag fem minuter för mig själv då jag bara tänker. “Yes. Fan vad det här var häftigt att få vara med om. Tänk vad du gjorde ikväll. Vad bra du var och publiken var bra. När jag kommer hem, om jag har tagit in det här ordentligt, så blir det en del av mig. Då ser min familj i mina ögon att jag har haft det bra och då delar jag med mig av det till dom.

Tommy Nilsson med familjen hemma i Färila. Bilden togs 2013 då Tim var 1 år gammal.

Men helt okomplicerat är det så klart inte. Sångaren berättar att han och Linda båda jobbar mycket. Linda har precis haft två stora huvudroller på Malmöoperan.

Annons

– Det har varit en period här som det har varit bökigt med lilla Tim och då gör vi så gott vi kan. Vi lämnar inte gärna bort honom. Han ska vara hemma, ha sina rutiner och gå på dagis. Det är mormor som han älskar som oftast är hemma eller hans storasyster och vi anstränger oss för att göra det så bra vi kan, men har jag valt ett yrke kan jag inte har dåligt samvete för det. Då byter jag jobb istället. Annars blir det inte bra för nån.

Tommy Nilsson vägrar ha dåligt samvete för att han är borta från familjen då han jobbar.

På frågan om han har något råd till alla de föräldrar som har dåligt samvete svarar Tommy:

– Alla  har ständigt dåligt samvete för att de inte har tillräckligt mycket tid för sina barn, men det är också en konstruktion. Vi har konstruerat det själva, byggt ett samhälle där båda måste jobba. Det handlar inte längre om att kvinnor ska ut och jobba, deras rätt och lika lön utan alla måste jobba. Annars går det inte ihop…. Köper man ett hus eller så. Folk får det inte att gå ihop. Och det första man gör när man blir med barn är att kolla upp dagis. Vem ska ta hand om vårt barn? Det är så vi lever nu.

Annons

Han förklarar:

– Det handlar om egot. Vi försätter oss i situationer där båda måste jobba. Det finns liksom inget val. Vi tycker att vi behöver så mycket saker, ett fint boende och två bilar. vi sätter oss i en ekonomisk situation där det inte finns någon utväg.

Till sist ger dock Tommy ett råd till alla par, att hela tiden tänka på att se även sin partners behov och inte bara till sina egna. Han säger:

– Det enda man kan försöka göra är att vara proaktiv, förgylla dagen för den andra, vara en bra partner så gott det går.

Foto: IBL

Annons