LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen bakom Tommy Myllymäkis frånvaro i Mästerkocken – därför saknas han

28 feb, 2024 
Linn Seipel
Tommy Myllymäki, tom sjöstedt och Mischa billing
En av jurymedlemmarna saknas i kvällens Sveriges mästerkock – istället medverkade matprofilen Zeina Mourtada.
Hänt har pratat med Tommy Myllymäki om den verkliga anledningen till det plötsliga bytet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ahmed Berhan på väg att lämna studion – avskyr populära bakverketBrand logo
Ahmed Berhan på väg att lämna studion – avskyr populära bakverket

Årets rafflande säsong av Sveriges mästerkock är i full igång! Under onsdagens avsnitt är dock juryn, som normalt består av Mischa Billing, 58, Tommy Myllymäki, 45, och Tom Sjöstedt, 48, utbytt. Tommy syns nämligen inte under hela programmet utan istället medverkar matprofilen Zeina Mourtada, 41.

Därför saknas Tommy Myllymäki i kvällens avsnitt av Sveriges mästerkock

I programmet nämner man inte Tommys frånfälle, och Zeinas intåg förklarar man bara med att hon är bäst i klassen när det kommer till ris. Något som en av kvällens tävlingen kretsar kring. Men när Hänt når Tommy Myllymäki står klart att detta inte var den enda anledningen till det plötsliga skiftet. Han var nämligen dubbelbokad!

”Jag hade ett annat uppdrag bokat sen tidigare som jag inte kunde flytta på inspelningstillfället för kvällens avsnitt. Så jag var helt enkelt bara iväg”, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Annons

Tommy bekräftar också att han kommer vara tillbaka i rutan redan nästa vecka. På frågan om huruvida detta innebar några andra förändringar för produktionen, svarar han:

”Nej passade bra med gästkock i detta avsnitt så det märks ju knappt att jag inte är med”, följt av ett rött hjärta.

Tittarfavoriten Lucas Erikssons lycka med sambon Felicia – efter att ha röstats ur tävlingen

Det är inte den enda som sticker ut i kvällens avsnitt. En av tittarfavoriterna Lucas Eriksson blir också den som tvingas lämna tävlingen efter att han enligt juryn serverat en pizza där degen inte var riktigt klar och mozzarellan inte tillräckligt kryddad. Han verkar dock inte alldeles för nedslagen av det.

– Varit en riktigt häftig resa att ha fått varit med. Men näe, jag tycker inte om att vara hemifrån så här mycket. Min resa är klar känner jag, säger han i programmet.

Och framgångssagan tar inte slut för Lucas där. Redan nu till sommaren planerar han och sambon Felicia att öppna ett sommarcafé vid namn Café Fridens, i Oskarshamn där de bor.

– Sommarcaféet ligger i småbåtshamnen i området Ernemar. Det blir på test under åtta veckor i sommar, säger han i en intervju med lokaltidningen Dagens Vimmerby.

FOTO: TV4

Annons