Idol 2023 marknadsföring banner

Tommy Körbergs attack mot Benjamin Ingrosso

27 jun, 2020 
https://image.hant.se/byline-linnea-lundgren-131x150.jpg.jpg?imageId=4978193&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Linnea Lundgren
Coronakrisen har drabbat många svenskar.
Inte minst artister som med inställda konserter går miste om mångmiljonbelopp.
Nu rasar Tommy Körberg mot Benjamin Ingrosso efter att han tagit emot statligt stöd för sina förluster.
– Det är jävligt konstigt och ett rejält moraliskt övertramp.
Annons
Långintervju med Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren
Långintervju med Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren

Det var under torsdagen som nyheten om att artister som drabbats av coronakrisen kommer att beviljas krisstöd från staten. Det handlar om 70 miljoner kronor som Konstnärsnämnden fått i uppdrag av regeringen att fördela mellan Sveriges artister som på grund av inställda konserter går miste om sitt levebröd.

Bland de artister som ansökt om stödet finns Benjamin Ingrosso, Sabina Ddumba, Dregen och Jill Johnson.

Trots att artisternas egna bolag är värda miljoner kan man nu bli beviljad ett stöd på mellan 15 000 och 50 000 kronor –  något som har gjort flera artister rasande.

Tommy Körbergs massiva kritik

Recept.se Nyhetsbrev

Bland annat Cornelis Vreeswijks son, Jack Vressweijk, har på Instagram gått ut med hård kritik mot sina kollegor som ansöker om stödet. Anledningen bakom kritiken är att artister som enligt Jack drar in tillräckligt mycket pengar för att klara sig själva tar bidraget från dem som verkligen behöver det.

Annons

”Tycker väl även att om man nu har pengar på kontot så man klarar sig väl så kunde man väl ha skitit i å söka. En viss solidaritet bland kollegor hade ju varit ytterst klädsamt”, skriver Jack i ett inlägg på sociala medier.

Även Tommy Körberg har gått hårt åt mot sina kollegor. I en intervju med Aftonbladet berättar han om sina känslor kring att kända svenska artister ansökt om stödet.

– Har man omsättning på miljoner i sitt bolag ska man inte hålla på att söka massa stöd. Det är dummaste jag varit med om. Ge det till dem som bättre behöver det. Det är ett jävla ofog, säger han till tidningen.

“Lämna tillbaka pengarna”

Men attacken slutar inte där. Tommy Körberg, som själv förlorat mycket pengar under coronakrisen, menar att pengarna borde gå till ljudtekniker och mindre artister som inte tjänar mycket pengar.

– Jag blev bara så trött, det är så ledsamt. Artisternas agenter gör väl det här åt dem, för de ska väl ha sina tjugo procent. Men artisterna själva har ju godkänt det. Så någon måtta på moraliteten får det väl vara. Det saknas moral här, det är jävligt konstigt och ett rejält moraliskt övertramp, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

Annons

– Lämna tillbaka pengarna ni som inte behöver dem! Eller skänk dem till någon som behöver dem. Det är skattefria pengar dessutom. Inom underhållningsbranschen är det massa tekniker och så som inte har en spänn. De är de bakom, inte de som står längst fram och frontar, som inte har några pengar.

Annons