LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tommy Körbergs tunga ord om sjukdomen: ”Det började med...”

05 mar, 2023 
Tommy
Tommy Körberg fyller 75 år i sommar och är aktuell med ny show.
Men den framgångsrika karriären har också kantats av tuffa bakslag och sjukdomar.
Något artisten nu väljer att berätta om.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nordman-stjärnan Mats Wester om hjärtinfarkten – så mår han idagBrand logo
Nordman-stjärnan Mats Wester om hjärtinfarkten – så mår han idag

Om några månader fyller Tommy Körberg 75 år, för artisten som är en av vår tids största, har framgångarna varit många. Just nu jobbar han på sin ”Grand finale” på Lorensbergsteatern.

Men även om musiken och karriären är en triumf så har Körberg tampats med en rad sjukdomar och tunga bakslag. I en intervju med Expressen berättar han nu om den svåra hjärtoperationen och reumatismen.

Tommy Körberg om hjärtoperationen: ”Det som hände har inte förändrat mig”

2020 drabbades Tommys hjärta av en infektion. Han hjärtopererades akut och läkarna satte in en pacemaker. Körberg tillbringade nästan hela hösten på sjukhuset. När artisten gästade Hellenius hörna berättade han om den svåra tiden:

Annons

– Jag låg fyra dygn i respirator.

Han förklarade även processen med att läkarna stannar hjärtat, plockar ur det och isär det.

– Sedan bytte de klaff, klappar igång det igen.

För Expressen berättar Tommy att han är tacksam över svensk sjukvård.

– Jodå! Vi har bra svensk sjukvård, och morfin är ett jävla potent läkemedel, som jag brukar säga. Men det som hände har inte förändrat mig, och jag jobbar ju på med min ”Grand finale” på Lorensbergsteatern just nu, säger Tommy till tidningen.

Sångaren och skådespelaren Tommy Körberg tar emot medalj från kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia under en medaljceremoni på Stockholms slott.

Talar ut om reumatismen: ”Kunde inte sätta på mig strumporna själv”

Förutom en svår operation så har Tommy polymyalgisk reumatism. Det hela började med smärta i kroppen. Efter ett besök hos neurologen fick han kortison.

Annons

– Det började med att jag fick ont i lederna, i höft och axlar, så att jag inte kunde sätta på mig strumporna själv. Så jag gick till en neurolog som skrev ut kortison, och då få man ju sådana här hamsterkinder. Men jag är fåfäng också! Därför har jag skaffat lite skäggstubb nu som jag dessutom färgar innan jag ska in på scen.

Tommy Körberg uppträder.
Tommy Körberg uppträder.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/TT

Annons