LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tommy Körberg avslöjar sanningen bakom sitt efternamn

25 mar, 2024 
I en dokumentär på SVT berättar Tommy Körberg om sin uppväxt. Samtidigt avslöjar Tommy var han egentligen fått sitt efternamn från.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carina Bergs avslöjande om makens relation till Tommy Körberg: ”Love affair”Brand logo
Carina Bergs avslöjande om makens relation till Tommy Körberg: ”Love affair”

Tommy Körberg, 75, är högaktuell i musikalen Änglagård på Oscarsteatern och i sommar drar han ut på sin efterlängtade sommarturné Grand Finale.

Samtidigt har han alldeles nyligen släppt en dokumentär ihop med SVT. Därför sjunger jag – en film om Tommy Körberg heter den en timmes långa filmen som spelades in under 2019.

Tommy Körberg om uppväxten med sin mamma

I dokumentären berättar Tommy om sitt liv och sin uppväxt. Artisten berättar att han som liten bodde hemma hos sin mormor och morfar uppe i Norrland.

– Jag var ensam där med de två, det äldre paret. Jag kan inte minnas att jag suttit i någons knä och fått sagor berättade för mig. Jag låg och hittade på själv, säger han och fortsätter:

Annons

– Jag vet inte vad jag gjorde mer än att jag andades vidare och bara väntade på att mamma skulle komma.

Tommy får frågan om han då längtade efter sin mamma.

– Ja, det gjorde jag nog. Det gör nog alla barn.

Tommy Körberg om hur han fick sitt efternamn – blev adopterad

Han blev kvar hos sina morföräldrar tills hans mamma hämtade honom.

– Jag var där tills mamma kom och hämtade mig, för hon var tvungen att hitta en man. Pappa visste jag inte vem det var, det har inte funnits någon. Jag tippade på att han var sjöman, indian eller pirat.

Därefter berättar Tommy om var han fått sitt efternamn från, det var nämligen från en man som adopterade honom och hans två halvsyskon.

– Han som döpte oss till Körberg var ju en ”white knight in armour” som adopterade oss all tre. Det var väldigt nobelt och ädelt av honom tycker jag. Men han blev aldrig någon fadersfigur för mig. Jag kunde inte kalla honom pappa. Så jag uppfostrades av min mor.

FOTO: SVTPlay / Karin Törnblom/TT

Annons