Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tomas von Brömssen om hälsan: ”Jag förstår inte riktigt själv”

24 sep, 2023 
Tomas von Brömssen
Hänt möter Tomas von Brömssen – skådespelaren som fortsatt trivs bäst på scenen trots att han är 80 år fyllda.
✔︎ Känslorna över att åldras
✔︎ Ärliga orden om att gästa Bingolotto
✔︎ Sanningen om hälsan – så ligger det till
✔︎ Höstplanerna med nypremiären av Kontrabasen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kjell Bergqvist stora lycka med hustrun: ”Nu ska jag njuta”Brand logo
Kjell Bergqvist stora lycka med hustrun: ”Nu ska jag njuta”

Tomas von Brömssen, 80, har en lång meritlista och är bland annat känd ifrån Albert & Herbert och Saltön. Han är en av våra mest omtyckta skådespelare och precis som alltid har han fullt upp. När vi hörs har han precis klivit av scenen efter repetitioner. I höst ligger fokuset på föreställningen Kontrabasen.

– Det är en monolog så det är bara jag, så det är mycket text att komma ihåg. Men det gick ganska bra idag, säger Thomas.

– Jag står mitt i orkestern och berättar så musiken hjälper till.

Vad kan man förvänta sig av föreställningen?

– Det blir både skratt och gråt. Jag började spela den för tre år sedan men så kom pandemin och så fick vi lägga ner den. Vi hann bara två föreställningar. Sen gick vi tillbaka och spelade 20 föreställningar och sen ville vi göra den igen så nu kör vi den en sväng till.

Tomas med frun Dorte
Tomas och hans fru Dorte. Foto: TT

Oväntade orden inför Bingolotto-besöket: ”Behöver ju skrika nu förtiden”

Några dagar efter att intervjun görs ska Tomas gästa Bingolotto, ett program han vanligtvis själv inte kollar på.

Annons

– Nej, jag är ingen tv-tittare. Jag ser ingen tv alls kan jag säga. Jag ser Aktuell och Rapport. Och lite SVT play om det är någon film.

Däremot anser han det vara bra att medverka för synlighetens skull.

– Det är bra för att tala om att man ska ha premiär snart. Man behöver ju alltid skrika nu förtiden med stora bokstäver för att höras i det stora stora bruset. Så det är väldigt bra.

Har du träffat Lotta och Daniel förut?

– Lotta har jag träffat på Liseberg.

Men Daniel blir första gången?

– Ja jag vet inte vem han är, det blir roligt.

Saltön
Tomas är bland annat känd från Saltön. Foto: TT

Tomas von Brömssens ärliga ord om hälsan – så mår han idag

I våras fyllde Tomas 80 år, en ålder som fått honom att tänka till över att livet inte är för evigt.

– Jag har inte tänkt så mycket på det där med att vara tacksam men nu tänker jag mer på det. Att man kan få gå och stå. Och kan stå på scenen fortfarande. När jag hörde att jag fyllde 80, jag förstår inte riktigt själv men jag har ju gjort det.

Annons

Han fortsätter:

– Det är det jag känner en tacksamhet över. Att jag känner en tacksamhet för det, att jag kan hålla på fortfarande och tycker att det är väldigt roligt. Det är spännande fortfarande att stå på scenen.

Hur är det med hälsan annars, du mår bra?

– Ja annars hade jag inte kunnat göra detta. Jag slipper det där, jag såg det att Tommy Körberg hade en svacka här men måste ändå upp och spela. Det är ju skitjobbigt om man inte mår bra men ändå ska upp på scenen. Det är tufft.

Insikten under pandemin: ”Jag älskar att vara ledig”

När det gäller privatlivet är Tomas sedan 2004 gift med kärleken Dorte Pedersen.

– Alla mår bra och vi tog oss igenom pandemin. Jag tyckte det var ganska skönt på ett sätt för jag fick så långt sommarlov. Jag älskar att vara ledig även om det kanske inte verkar så. Man ska inte säga att det var en positiv period men man fick inse att man kunde inte göra någonting och sen plötsligt fick man se sig själv och känna vad gör man då. Så fick man hitta ett annat sätt att leva på. Så det blev båtliv och bad, man kunde använda sommaren till exempel.

Nu väntar en fullspäckad höst med föreställningar på både vardagar och helger. Därefter finns flera projekt som Tomas i nuläget däremot inte kan avslöja.

FOTO: TT

Annons