Tomas Ledins söner har vuxit upp – så ser de ut idag

I hela 37 år har Tomas och Marie Ledin varit äkta makar.
Tillsammans har de sönerna Theo och John – så här ser de ut idag.
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem
Slå på ljud

Tomas Ledin, 67, är en av Sveriges mest folkkära artister. 1972 släppte han sitt debutalbum Restless Mind och sedan dess har han levererat flera hitlåtar som exempelvis Sommaren är kort, Just nu! och En del av mitt hjärta.

Trots att Tomas har uppnått pensionsåldern verkar det inte som att han har några planer på att dra sig tillbaka. 2018 turnerade han med sin krogshow Skarpt läge och under inspelningen av filmen En del av mitt hjärta, som är baserad på hans låtar, hade han ett finger med i spelet.

– Jag är exekutiv musikproducent som det så fint låter, jag har övervakat inspelningarna så att det ska låta bra, berättade han för Nöjesbladet i samband med premiären.

Artisten har dock bestämt sig för att lägga turnerandet på hyllan ett par år för att ha möjlighet att tillbringa mer tid ihop med familjen.

– Jag har inga planer på att lägga av. Jag kommer ta en paus från scenen men skriva låtar och om det utvecklar sig positivt så kommer jag att stå på scenen igen, sa Tomas i en intervju med Aftonbladet sa två år sedan.

Tomas Ledins söner Theo och John

När det kommer till privatlivet är Tomas Ledin gift med Marie Ledin, 62, sedan 1983. För Expressen har artisten tidigare berättar hur relationen med hustrun har förändrat honom som människa.

– Jag var en ganska blyg kille. Norrlandspojk. Marie är väldigt utåtriktad och hon har gjort mig absolut mer social, sa han till Expressen 2018.

Marie och Tomas Ledin har två barn ihop, John Ledin, 31, och Theo Ledin, 27. Båda sönerna är skrivna på adresser i Stockholm, där även föräldrarna är bosatta.

John Ledins bröllop

John Ledin i mitten och Theo Ledin längst till höger på Johns bröllop.

John Ledin är gift med grevinnan Alexandra Hamilton, 35, sedan två år tillbaka. Bröllopet var rejält kändistätt och på gästlistan fanns bland andra Anni-Frid Lyngstad, Efva Attling, Ulf Ekberg och Eva Dahlgren, som är Johns gudmor.

Theo Ledin bor på Södermalm i Stockholm och enligt pappan är han väldigt musikintresserad. I en intervju från 2009 berättade Tomas att den då 17-årige Theo valt en annan inriktning än sin far.

– Theo som fyller 17 skriver låtar. Han är dj och inne i den världen. Helt annan musik, men med samma frenesi som jag hade, sa Tomas Ledin då.

Tomas Ledins söner

Från vänster: John Ledin, Alexandra Hamilton, Tomas Ledin, Theo Ledin med flickvän.

FOTO: Rickard Nilsson/TT, Karin Törnblom/TT, Micael Engström/TT, Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!