Tomas Ledins sanslösa miljonsuccé: "Lyckligt lottad"

Tomas Ledin kan skratta hela vägen till banken. Här är artistens sanslösa miljonsuccé på kontot.

Om sommaren är kort, så är saldot på banken i alla fall längre. Tomas Ledin, 65, är en av Sveriges mest populära artister och gör just nu succé med krogshowen “Skarpt läge” på Cirkus i Stockholm.

Annons:
Köpt julklapparna än?! Endast denna vecka: 20% på ALLA julklappar på presenter.se med koden “Tomte”

Men ekonomiskt sett skulle han ha råd att ligga på latsidan. Enligt Expressen har Tomas Ledin nämligen tillgångar på över 150 miljoner kronor.

Under 2016 hade Tomas Ledin en fastställd förvärvsinkomst på drygt 11,6 miljoner kronor och plockade också ut 55 miljoner kronor. I somras föreslog styrelsen i hans bolag också ytterligare en utdelning på nästan 3,3 miljoner kronor.

– Jag är en väldigt lyckligt lottad musiker. Det har gått väldigt bra. Och när det går artistiskt bra, blir det bra ekonomi av det också. Jag har haft tur med bra folk som hjälper mig med de bitarna, så att jag kan fortsätta fokusera på artisteriet, har Tomas Ledin tidigare sagt.

Men även om hans bolag Acasuso Music i sin årsredovisning uppger att omsättningen skjutit i höjden, som en konsekvens av att intäkter från scenframträdanden har ökat, så tjänar Ledin också stora pengar på helt andra verksamheter.

Tomas Ledin har nämligen under en lång tid investerat i fastigheter och äger ett antal bostäder både för privat bruk och som investeringsobjekt. Tidigare i år sålde hans bolag en fastighet på Södermalm för 80 miljoner kronor.

– Det var ett bra tag sen som ekonomin var motivet för att spela. När jag var yngre var det annorlunda, då handlade det om att skapa en fungerande tillvaro med familj och de bitarna, har Ledin sagt tidigare.

Artisten Tomas Ledin.

Han ligger bakom hits som ”Sommaren är kort" och "Helt galen i dig".

Han är en av landets mest populära artister. 

Hustrun Marie Ledin tillsammans med sonen John Ledin.

Tomas Ledin på "Allsång på Skansen".

Tomas Ledin.

Tomas Ledin.

LÄS OCKSÅ: Tomas Ledin firar 65 år – med att visa upp superkroppen

LÄS OCKSÅ: Tomas Ledins pinsamma tabbe på scen gör succé: ”Klockren”

Foto: IBL