ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Tomas Ledins hälsoknep efter tuffa kampen: ”Kände mig inte frisk”

28 aug, 2023 
TOMAS LEDIN
Tomas Ledin är 70 år fyllda och frisk som en nötkärna.
Men så har det inte alltid varit.
Nu berättar han om sitt hemliga hälsoknep efter sjukdomskampen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här är Tomas Ledins fem störta hits – över 100 miljoner spelningarBrand logo
Här är Tomas Ledins fem störta hits – över 100 miljoner spelningar

Tomas Ledin, 71, har en lång karriär bakom sig och har under årens lopp levererat riktiga klassiker som Sommaren är kort, En del av mitt hjärta och Inatt är jag din.

De senaste 40 åren har han varit gift med hustrun Marie Ledin, 66. Tillsammans har de sönerna John och Theo som idag är 31 och 35 år gamla. Thomas och Marie har även fått barnbarn, något som Tomas är överlycklig för.

– Jomen det fanns ju inga gränser för den glädjen. Jag älskar dem. Även starkt att få uppleva att vi alla ingår i ett evigt kretslopp, det finns något trösterikt och fint i det. Det är verkligen en lycka få se sina barn bli föräldrar, säger Tomas till Hemmets journal.

Därför utövar Tomas Ledin qi gong

Förra året fyllde Tomas 70 år och det firade han med dunder och brak genom att fylla Avicii Arena. En fullsatt arena med gäster som kungen, drottningen och andra stora namn var på plats för att fira hans otroliga succé under årens lopp.

TOMAS LEDIN 70

Tomas är väldigt mån om sin hälsa och det är inte konstigt att han är så frisk och kry. Han håller sig i god form genom att spela tennis, gå på gym eller cykla.

Annons

Men så har det inte alltid varit. På 90-talet kom han fram till en insikt som ledde till en positivare inställning till livet, nämligen genom att utöva qi gong.

Det hela började med att han kände sig sjuk konstant. Han fick ofta bihåleinflammationer och halsinfektioner, vilket ledde till att han inte kunde stå på scen.

– Jag hade en massa olika hälsoproblem, var ofta sjuk och kände mig extremt stressad. Till en början sökte jag hjälp genom den västerländska läkekonsten, men fick då svaret att jag var kärnfrisk. Eftersom jag inte kände mig frisk alls tänkte jag att det var något allvarligt fel på mig och jag sökte mig då till den traditionella kinesiska medicinen, säger han till Hemmets journal.

Tomas Ledins hälsoknep – nu berättar han

Genom rätt andning, rörelse och tankar, som hör till qi gong, så fick han hjälp. Det här hälsoknepet är något som Tomas fortfarande håller hårt i, eftersom det är ett så bra verktyg för att upprätthålla en god hälsa.

– Jag känner energierna när jag tränar och tycker inte det är något speciellt eller konstigt med det. Samtidigt har jag en kristen grundsyn. I en sekulariserad värld som vår, är de värderingarna bra att försöka leva efter, säger han till Hemmets journal.

FOTO: Anders Wiklund/TT

Annons