Artikeln innehåller reklamlänkar

Tomas Ledins framtidsbesked – därför tar han en paus

Snart åker Tomas Ledin ut med krogshowen Skarpt läge deluxe. Det kan bli hans sista turné någonsin.

Tomas Ledin, 66, är utan tvekan en av Sveriges mest framgångsrika och mest folkkära artister. Med sin svenska pop har han underhållit sin fans sedan han släppte debutalbumet Restless Mind 1972 och radat upp ett pärlband av hitlåtar, många vilka blivit riktiga klassiker.

I höst åker Tomas ännu en gång ut i landet med sin krogshow Skarpt läge. Denna gång har han dock lagt till några nya låtar och”deluxe” i titeln. I showen som har premiär i Karlstad den 29 september rör han sig precis som senast mellan de olika musikstilar han spelat genom åren, från rock till folk till soul och vidare.

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband (länk till Aller media shop)

Redan nu har artisten dock bestämt sig för att ta en längre paus från turnerandet efter att turnén Skarpt läge deluxe är över. Då väntar mer tid med familjen. Han ska en ta timeout från scenen i två år, ser fram emot att för en gångs skull kunna tacka ja till födelsedagskalas och andra sociala tillställningar, och så kommer han så klart att sätta sig och skriva nya låtar. Men frågan är om det verkligen blir några fler skivor eller turnéer framöver. För till Aftonbladet säger Tomas att turnén kan vara det sista han gör:

– I varje projekt går jag in med inställningen att det här kan vara det sista jag gör. Jag har nytta av det, jag får energi och känner att jag blir bättre. Jag vill göra mitt bästa helt enkelt.

Trots att han är medveten om att det är svårt att bräcka alla gamla hits svenska folket har tagit till sina hjärtan och älskar när han idag ger ut nytt material så försöker han ständigt skriva låtar med målsättningen att de ska bli ännu bättre och ännu större hits.

– Jag brukar säga att man inte ska undervärdera kraften i självbedrägeri, det har man stor nytta av när man är en skapande människa. Man måste tro att det ska bli bra. Jag tror att de bästa låtarna ligger runt hörnet, de kommer jag att skriva nästa år, förklarar Tomas.

Han hoppas alltså att det inte ligger i luften att det blir den sista gången han står på scenen i höst. Men det gäller först att Tomas Ledin ska bli nöjd med de nya låtar han planerar att skriva:

– Jag har inga planer på att lägga av. Jag kommer ta en paus från scenen men skriva låtar och om det utvecklar sig positivt så kommer jag att stå på scenen igen.

LÄS OCKSÅ: Tomas Ledin om hitlåten – lämnade frun Marie i sticket

LÄS OCKSÅ: Detaljen i Tomas Ledins bild får fansen att undra: ”Varför är han naken?”

Foto: IBL

SENASTE NYTT!