LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tomas Ledin smutskastad av sin egen familj: ”En stor besvikelse”

11 jun, 2024 
Tomas Ledin är en av Sveriges främsta sångare.
Men trots detta fick han skarp kritik av sin familj.
– Det föll inte i god jord, utan det var några bistra år, säger Tomas Ledin.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här är Tomas Ledins fem störta hits – över 100 miljoner spelningarBrand logo
Här är Tomas Ledins fem störta hits – över 100 miljoner spelningar

Tomas Ledin, 72, är född i Östersund och uppvuxen i Sandviken, men har sina rötter från lilla Lövvik, knappt tre mil utanför Kramfors. I Lövvik tillbringade han alla somrar som barn och det är dem som präglat honom mest.

Även om Tomas är 72 år nu och har haft en stor show i Globen när han fyllde 70 så är han definitivt fortfarande aktiv. I sommar är det premiär för bygdesepelet Höga kusten.

– Det här är ett hjärteprojekt. Det är en kärleksförklaring till min farmor och farfar, säger Tomas Ledin till Ica-kuriren.

Farföräldrarnas stolthet över Tomas Ledins pappa

Tomas farmor Svea och farfar Jonas var dem som låg till grund för Tomas klassresa. Det är tack vare dem som Tomas pappa kunde plugga vidare till att bli lärare.

Annons

Att barnen skulle studera var alltså väldigt viktigt för Tomas farmor. Svea och Jonas la alla sina besparingar, belånade till och med sin pension, för att de skulle kunna läsa vidare. Att en sågverksarbetares barn skulle bli akademiker, sågs nästan som en ouppnåelig dröm på den tiden. Men så blev det. Tomas pappa Folke och faster Ingrid blev lärare, pappa Folke blev till och med rektor och glädjen var total.

– Det var ingen hejd på hur stolta de var. Att pappa först blev lärare var obeskrivligt, och så rektor. Det skulle firas varje gång vi sågs, flera år i rad. De kände en sådan stor glädje och tacksamhet över hur bra det gått.

Tomas Ledin om familjens besvikelse

Det här ledde ju även till att Tomas föräldrar också ville att han skulle ta den akademiska vägen. Men så blev det inte och Tomas beskriver sig själv som "det svarta fåret".

– Det fanns en tydlig förväntan på att vi barn skulle bli akademiker. Det var också en stor, stor besvikelse för mina föräldrar att jag inte var i Uppsala och studerade, utan istället åkte ut och spelade på diskotek, säger Tomas och fortsätter:

– Det föll inte i god jord, utan det var några bistra år.

Dock slutade allt gott. Tomas farfar erkände till slut sitt barnbarns misstag.

– Han blev intervjuad efter ett framträdande och förklarade att “jag förstår inte vad han gör, men att han är väldigt duktig på det, det är jag säker på”.

FOTO: TT

Annons