TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tomas Ledins dystra besked – nu försvinner han: “Mina vänner”

28 mar, 2023 
Den folkkära artisten Tomas Ledin har sjungit sig in i svenska folkets hjärtan i åratal.
Men nu kan han komma med ett nytt besked – att han tar en paus från karriären.
Annons
Här är Tomas Ledins fem störta hits – över 100 miljoner spelningarBrand logo
Här är Tomas Ledins fem störta hits – över 100 miljoner spelningar

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tomas Ledin, 71, är en folkkär sångare – han är både låtskrivare och producent och flera av hans låtar har tagit en stor plats i det svenska folkets hjärtan. Tomas kickstartade sin karriär på tidigt 70-tal och redan i slutet av 70-talet så var han med i kören på ABBA:s världsturné där han framförde ett solo. Men det är bara några av hans framgångar.

Han är även mycket bekant med Melodifestivalen, Tomas har nämligen varit inblandad i hela åtta bidrag där fem av dem framfördes av honom själv. Han ansågs så rutinerad i sammanhanget att han 2020 valdes in i Melodifestivalen hall of fame.

Tomas Ledin tar en paus – nu berättar han

Men nu kan vi mötas av ett nytt besked rörande karriären – Tomas ska nämligen ta en paus under 2023. Det är i ett inlägg på Instagram som han berättar att han ska njuta av lite välförtjänt ledighet denna sommar.

”Mina vänner! Frågan har dykt upp … Det finns inga konserter planerade för sommaren 2023. Efter förra årets på alla sätt lustfyllda turné har jag nu till sommaren valt att prioritera hängmattan på landet”, skrev han då.

Annons

Tomas kunde även hinta om att han har nya projekt på g.

”Önskar er alla en skön vår och sommar. Samtidigt! Jag har ett väldigt lockande konsertprojekt på gång … Återkommer i frågan!”, avslutade han med.

Tomas Ledin om nya doktorstiteln: ”Väldigt förvånad”

Tomas kan även titulera sig som doktor. Jo, han nåddes nämligen av ett oväntat samtal från Mittuniversitet. Institutionen ville ge honom titeln hedersdoktor. En distinktion som tilldelas en person som på något sätt främjat forskningen vid universitetet.

– Jag blev väldigt förvånad. Och förstås glad, säger Tomas till SVT.

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet

Annons