Tom Cruises och Katie Holmes dotter Suris okända liv

Suri Cruise övergavs av Tom Cruise som sexåring. Nu är hon 13 år och lever med sin mamma Katie Holmes.

Sex år gammal övergavs Suri av sin pappa Tom Cruise.
Sju år senare har mycket hänt. Läs om kändisdotterns livsöde!
✔︎ Så stenhårt uppfostras Suri av mamman Katie Holmes.
✔︎ Attacken mot Tom: ”Hittade Suri gråtandes på ett toalettgolv”.
✔︎ Jagas av paparazzi: ”I mitt hem pratar vi om tidningarna”.

Tom Cruise och Katie Holmes var ”it-paret” nummer ett 2006. Men relationen fick inte ett ”och så levde de lyckliga i alla sina dagar-slut” och i kläm hamnade dottern Suri Cruise, i dag 13 år.

Paret ansökte om skilsmässa 2012 och gjorde uppbrottet officiellt bara dagar innan årsdagen för deras bröllop.

Katie Holmes, Tom Cruise och Suri Cruise 2011.

Katie Holmes, Tom Cruise och Suri Cruise på samma bild 2011, i samband med Katies 33-årsdag.

Katie Holmes fick vårdnaden om den då sexåriga dottern Suri Cruise. Suri och hennes icke existerande relation med sin Mission Impossible-pappa har fått stor uppmärksamhet i pressen. Men hur ser egentligen Suris liv ut idag? Hänt berättar om kändisdotterns livsöde!

”Tom cruise andas scientologi”

Ända sedan skilsmässan 2006 har Tom Cruises val att inte ha någon kontakt med dottern Suri skapat stora löpsedlar. Top Gun-stjärnan har aldrig kommenterat sin relation, eller snarare icke-relation, till dottern Suri. Men den populäraste och mest omtalade teorin till varför Tom valt att inte träffa sin dotter sedan skilsmässan är hans medlemskap i Scientologikyrkan. Tom, som är en av kyrkans kändaste medlemmar, tros ha kapat banden med sin dotter efter att Katie, till följd av deras uppbrott, valde att gå ur Scientologikyrkan. Den kontroversiella kyrkan har flera gånger uppmärksammats för sina strikta regler angående avhoppare.

En källa nära Tom Cruise berättade för tidningen In Touch att ”Tom äter, sover och andas Scientologi. Han har sagt upp kontakten med Katie, och därav också Suri på grund av hennes kontakt med Katie.”

Isabella och Connor, adopterade barn till Tom Cruise och Nicole Kidman

Isabella och Connor på en bild från 2006.

Suri har även två halvsyskon, Isabella och Connor, som Tom Cruise adopterade tillsammans med sin före detta fru Nicole Kidman. De tre syskonen hade en till synes nära relation med varandra och syntes ofta på bilder tillsammans. Men när Katie lämnade både Tom och Scientologkyrkan, som Isabella och Connor är aktiva medlemmar i, förändrades relationen mellan syskonen. Suri har inte synts tillsammans med sina syskon på flera år.

Fram tills dess att Katie och Tom gick skilda vägar 2012 uppfostrades Suri i linje med scientologi-tron. Skådespelerskan och den förra detta scientologen Leah Remini berättade i sina memoarer att hon hittade den då sju månader gamla Suri gråtandes på ett toalettgolv på middagen innan Katie och Toms vigsel. Enligt memoaren hörde Leah ljudet av barnskrik under middagen och gick för att se efter var det kom ifrån. Inne på en toalett hittade hon Toms syster och assistent stirrandes på Suri som låg på golvet och grät. Enligt scientologin är barns gråt ett sätt att kommunicera och att trösta barnet är ett sätt att störa kommunikationen. Leah berättade vidare att Suri låg och grät tills dess att hon lyckades övertyga en bröllopsgäst att ge barnet en flaska varm mjölk.

Leah Remini är en före detta scientolog.

Leah Remini.

Livet efter skilsmässan

Suris första sex år i livet var fyllda med privatjets och lyxresor över hela världen. Men efter skilsmässan från Tom ville Katie ge Suri ett lite mer normalt liv. Katie, som är den yngsta dottern i en syskonskara av fem, har sagt att hon försöker uppfostra sin dotter på samma sätt som hon själv blev uppfostrad. Katie har bland annat dragit ner på dotterns klädutgifter. Kändisdottern som under sina sex första år alltid fotograferades i märkeskläder har idag en plånboksvänligare stil. 13-åringen syns ofta i kläder från större butikskedjor som J. Crew och Target.  Och mamma Katie har i flera intervjuer uttryckt att hon inte skämmer bort Suri med saker.

Suri Cruise med sin hund Honey.

Suri Cruise med sin hund. Paparazzis fotar 13-åringen var hon än går.

Däremot har Katie sett till att skämma bort Suri med kärlek. För vad är mer kärleksfullt än en valp? Suri och Katie syns ofta på gatorna i New York tillsammans med Suris alldeles egna hund Honey. Mamma och dotter har bytt ut jetsetlivet mot hundparken. Och verkar enligt paparazzibilderna vara väldigt nöjda med den livsförändringen.

Tom Cruise, Katie Holmes och Suri Cruise prydde Vanity Fairs oktobernummer 2006.

Tom Cruise, Katie Holmes och Suri Cruise prydde Vanity Fairs oktobernummer 2006.

Kändisskapet, som omringat Suri ända sedan hon som nyfödd syntes på framsidan av tidningen Vanity Fair, har inte stoppat mamma Katie från att leva ett aktivt liv med sin dotter. De fångas ofta på bild när de tar en lunch i stan eller är ute på en shoppingrunda. I en intervju med Town&Contry berättade Katie att hon inte försöker hålla medias skriverier ifrån Suri – istället pratar dom om löpsedlarna.

”I dagens samhälle skyddar många kändisar sina barn från löpsedlarna. I mitt hem pratar vi om att det tidningarna trycker inte är sant så vi bryr oss inte. Det finns viktigare saker”, säger Katie till tidningen.

Suri Cruise och Katie Holmes i väntan på taxi.

Suri Cruise och Katie Holmes i augusti 2019.

Katies höga krav på Suri

Vardagarna tillbringar Suri på den katolska flickskolan Convent of the Sacred Heart på the Upper East Side i New York. Och hon är inte den enda kändisen som spenderat sin skoltid här. Stjärnor som Lady Gaga och Paris Hilton är tidigare elever på Sacred Heart-skolan.

Och den ensamstående mamman Katie vill se sin dotter lyckas i skolan. Hon är inte rädd för att pusha sin dotter till att studera. I talkshowprogrammet Today berättade Katie att hon inte accepterar något mindre än alla rätt på Suris prov i skolan.

Förutom bra betyg har Katie även sett till att Suri gör bra ifrån sig på aktiviteter efter skolan. Suri dansar bland annat balett och deltar i gymnastik på fritiden. Och Katies starka vilja att hålla Suri ockuperad med fritidsintressen kan komma ifrån det faktum att Suri, under sina första sex år, inte fick lov att delta i några former av aktiviteter efter skolan på grund av den scientologiska tron. Alla aktiviteter som inte har med kyrkan att göra är nämligen förbjudna.

Suri Cruise som liten bäbis, i pappa Toms armar.

Men det viktigaste för Katie när det kommer till uppfostran är att se Suri växa upp och bli en generös och omtänksam person. I en intervju med TV-programmet Today 2015 berättade mamma Katie om dotterns generositet.

”Hon frågar mig ofta om vi kan ge bort hennes gamla leksaker till de som behöver de mer”.

Och Suris vilja att hjälpa andra verkar ha hållit i sig. Under Pridefestivalen 2018 I New York sålde Suri och hennes vänner lemonad för två dollar styck till festivalens besökare. Pengarna som den då 12-åriga Suri tjänade skänktes till välgörenhet. Så det verkar vara safe to say att Katie lyckats med att uppfostra sin dotter – helt utan hjälp från pappa Tom Cruise.

AV: Moa Alfredsson

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN