Tom Cruise väljer sekten framför sin dotter Suri

Tom Cruise väljer sekten framför sin dotter Suri

Tom Cruise har inte träffat sin dotter Suri, som han har med exet Katie Holmes, på 1 000 dagar. Scientologin går före allt.

Det var 2012 som Katie Holmes, 37, bröt med Tom Cruise, 53, och det blev en mycket uppslitande skilsmässa. Nu har han inte träffat deras gemensamma dotter Suri, 10 på 1000 dagar. Skådisen skyller sin dåliga kontakt med henne på ett fullt schema med filminspelningar, men enligt källor till InTouch är sanningen en annan. Scientologi-sekten har ställt sig i vägen för deras umgänge.

– Tom äter, sover och andas scientologi, säger källan.

Tom Cruise verkar inte bry sig 100 procent för sin dotter.

Scientologernas stränga regler tvingar dess medlemmar att säga upp kontakten med nära och kära som lämnat kyrkan. Enligt en uppgiftslämnare är det Toms hängivna tro till scientologin som satt käppar i hjulen för relationen med dottern.

Katie Holmes som har Suri med Tom Cruise, får vara den förälder som är mest med sitt barn.

När Suri föddes 2006 tillbringade han mycket tid med familjen, men efter uppbrottet fick Katie ensam vårdnad om Suri. Nu har det alltså gått nästan tre år sedan far och dotter träffades.

– De brukade ha kontakt via Skype och sms, men det har skurits ner dramatiskt. Han har brutit med Katie och indirekt med Suri, på grund av hennes samröre med Katie, säger källan.

Foto: Stella, IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN