Tobias Karlssons sorg efter dödsfallet – starka orden om familjen

Tobias Karlssons nya hälsobesked – efter erkännandet om obotliga sjukdomen

Tobias Karlsson känner vi främst igen som proffsdansare i Let's dance. Men livet för tv-profilen är just nu annat än glatt. Nu berättar han om den stora sorgen som han nu går igenom.
– Det har varit tungt, berättar han i podcasten I säng med Tobias & Gabriel.

Tobias Karlsson är känd som en av de populära proffsdansarna i TV4:s Let’s dance, han har varit med i den svenska upplagan i 15 säsonger och även dansat i norska och danska programmet. Förra året dansade han sig själv och Magdalena Forsberg till en hedrande andraplats. Men i årets säsong lyser han med sin frånvaro.

Innan säsongen satte igång blev det känt att Andreas Lundstedt och Tobias Bader blir det första samkönade dansparet i Let’s dance historia. Tobias Karlsson, som länge tjatat om att få dansa med en kille i programmet, har uttryckt sin besvikelse över att inte vara den som fick dansa ihop med Andreas Lundstedt.

Besvikelsen över beskedet om Let’s dance

Men beslutet kom helt och hållet från Andreas Lundstedts sida. Han hade som krav att han ville dansa med en straight kille, och där av blev det Tobias Bader som istället fick dansa ihop med Andreas.

– Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, har Tobias Karlsson sagt till Aftonbladet.

Men det betyder inte att vi inte ser Tobias Karlsson i tv-rutan! Just nu medverkar han i Hela kändis-Sverige bakar, där han tävlar ihop med Lars-Åke Wilhelmsson, även kallad Babsan.

Tobias Karlssons stora sorg

Han strålar av glädje i programmet, men annat är det i privatlivet just nu. I podcasten I säng med Tobias & Gabriel berättar han nu om den plötsliga sorgen.

– Det har varit en ganska så känslosam vecka. Min goda väns pappa gick bort i veckan. Det har varit så jobbigt, säger Tobias och fortsätter, märkbart berörd:

– Det har varit tungt hemma. Och jag fattar ju att sorg funkar så, att man går ur sorgen och sen går man in i den igen. Men att leva i det är inte så lätt, och naturligtvis inte för honom heller. Han har det ju skitjobbigt.

Tobias har under den tuffa tiden försökt att finnas vid sin väns sida så mycket det bara går. De åkte tillsammans ner till Örebro för att vara nära hela familjen. Han berättar också om de fina och känslosamma samtalen som de haft ihop.

– Mycket samtal runtomkring och efter för att försöka minnas allt det goda också. Det tycker jag var så hoppfullt, att man tar döden som en hyllning och att det inte bara är mörker.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!