Tobias Karlsson ratades i Let’s dance – nya orden om programmet

Tobias Karlsson Let's dance

Tidigare i år stoppades Tobias Karlsson från att vara med i Let's dance efter 17 år i programmet.
I en intervju med Hänt berättar han nu om hur relationen till programmet ser ut idag.

Tobias Karlsson är den glada killen som har dansat sig igenom svenska folkets tv-rutor i många år. I hela 17 år har han nämligen varit med som proffsdansare i Let's dance och är för många en stor favorit. Men då han vid det här laget har blivit en självklar profil i programmet blev det också en stor chock när det tidigare i år blev klart att han inte skulle vara med i årets säsong.

I många år hade han kämpat för att ett samkönat par skulle få dansa i tävlingen, men när det väl blev dags för den stora händelsen kunde han inte vara med. I en intervju med Aftonbladet berättade han om den stora besvikelsen.

Lars Lerins vändning – visar upp sönerna

– Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, men så ville Andreas Lundstedt göra ett statement, att man kan dansa med vem som helst. Andreas ville dansa med en straight kille, och det kan jag förstå, han vill visa att det inte hade något med sexualitet att göra. Det innebar tyvärr att jag var ute ur bilden trots att jag velat det här i sex år, sa han då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Fick kämpa i sex år för få se ett samkönat par

I en intervju med Hänt berättar dansaren att han kämpade för att få igenom sin önskan i nästan sex år och att det var mer än dags att det fick hända nu.

– Det var liksom 2020 och det var dags att visa att dans inte behöver vara så himla konservativt. Det ska bara vara kille och tjej hela tiden, säger han innan han fortsätter:

– Så det känns bra att de har fått göra det iallafall och att de har fått visa upp det. Att just budskapet har fått gå fram.

Men trots att det gick igenom den här gången menar han att kampen är långt ifrån över.

– Vi måste ju kämpa varje dag och så är det ju med allt. Inte bara när det kommer till tv-kanaler utan världen. Det blir ju inte en förändring med en handvändning utan det är ju något man måste kämpa för varje dag när det kommer till viktiga frågor som jämställdhet och människors lika värde. Vi har kommit långt på vägen men vi har väldigt långt att gå.

Tobias ord om Let's dance idag

Men trots besvikelsen över att han inte fick vara med tidigare i år är han fortfarande positivt inställd till programmet och skulle mer än gärna vilja vara med igen.

– Jag hade jättegärna velat vara med igen, men allt har sin tid. Det tar så mycket tid så det är skönt att få ett andrum ibland, men nu känner jag att jag har fått vila något år så det skulle vara jättekul att kanske få vara med igen.

LÄS OCKSÅ: Doktor Mikael Sandström om tragedin med pappan

LÄS OCKSÅ: Så träffade Rickard Olsson sin fru Giselle Essé Hyvönen

FOTO: TT

SENASTE NYTT!