Tobias Karlssons nya erkännande efter tragiska dödsfallet

Tobias Karlsson

Tobias Karlsson syns alltid glad och sprudlande på tv-rutan.
Men nyligen genomgick han en stor sorg i sitt privatliv.
– Det är hårt att veta vad man ska säga och göra i det tillfället, säger Tobias till Hänt.

Tobias Karlsson, 43,  har under åren som proffsdansare i Let’s dance blivit en riktig tittarfavorit i TV4-succén. I år var dock första gången i programmets historia som Tobias inte fanns på plats på dansgolvet under fredagskvällarna. En besviken Tobias hade nämligen bestämt sig för att hoppa av programmet då han inte fått möjligheten att dansa med en kille i årets säsong.

Förslaget om samkönade danspar var något som Tobias hade kämpat för att få igenom under flera års tid. Men när det väl blev dags för Let’s dance att för första gången i historien ha med ett samkönat danspar blev det Andreas Lundstedt och Tobias Bader som tog den rollen.

Istället har nu TV4-tittarna kunnat följa Tobias Karlsson i Hela kändis-Sverige bakar. Tillsammans med artisten Lars-Åke Wilhelmsson har han nu tagit sig hela vägen till finalen av programmet och under tisdagskvällen återstår det att se om det blir en första eller andraplats för dansaren.

Stora sorgen efter dödsfallet

Men även om Tobias nästan alltid ler och sprider glädje i tv-rutan så har privatlivet sett annorlunda ut den senaste tiden. I podcasten I säng med Tobias & Gabriel berättade han om den stora sorgen.

– Det har varit en ganska så känslosam vecka. Min goda väns pappa gick bort i veckan. Det har varit så jobbigt, sa Tobias i podden och fortsatte:

– Det har varit tungt hemma. Och jag fattar ju att sorg funkar så, att man går ur sorgen och sen går man in i den igen. Men att leva i det är inte så lätt, och naturligtvis inte för honom heller. Han har det ju skitjobbigt.

Insikten efter tragiska händelsen

När Hänt når Tobias berättar han om hur den senaste tiden faktiskt har varit och svårigheterna han stött på under sorgens gång.

– Det är alltid jobbigt med sorg och hur man ska stötta sin familj och vänner i sorgen. Men så är livet, det är klart att det är jobbigt. Det är hårt att veta vad man ska säga och göra i det tillfället. Det känns som att ingenting är rätt just då, säger han.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

Även om det har varit tufft för Tobias att veta hur han ska visa sitt stöd så känner han ändå att han mår bra trots omständigheterna.

– Jag mår jättebra men när man är runt en viss energi så är det ju jobbigt. Man vill ju alltid att det ska vara glatt och i topp men så är ju inte livet. Det går ju upp och ner. Så det är bara att försöka finnas där och stötta.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Patrik Österberg/TT

Senaste nytt