Tobias Karlssons egna ord om kampen i TV4:s Fångarna på fortet

Tobias Karlsson

När Tobias Karlsson tävlar i Fångarna på fortet får han plötsligt svårt att simma.
Nu berättar proffsdansaren för Hänt om den dramatiska händelsen som utspelade sig i havet utanför Fort Boyard.
– Det tog mig nästan en halvtimma att bli mig själv igen, säger Tobias till Hänt.

Ännu en säsong av Fångarna på fortet är i full gång. Tävlings-programmet har sänts i snart 30 år och än verkar inte intresset dalat. I fredagens program har det blivit dags för Thomas Ravelli, Jasmine Takács och Micke Leijnegard att ge sig in i tävligen mot Magdalena Forsberg, Tobias Karlsson och Patrik Norqvist. 

Starka strömmarna tog över

Precis som vanligt väntar en hel del roliga, läskiga och galna utmaningar i jakten på att samla flest nycklar. Men något som skiljer detta avsnitt från de andra är att ett oväder är på väg in. Det var nämligen mitt under inspelningarna av Fångarna på fortet som en storm drog in över Fort Boyard – något som Tobias Karlsson fick uppleva rejält.

Det var bara timmar innan stormen slog till som Tobias skulle tävla i en gren där han behövde simma ute i havet. I programmet syns proffsdansaren slängas iväg ut i vattnet och kämpa för att simma sig i land till flotten där utmaningen ska utföras. Men Tobias får inte fart på simtagen, istället syns han kämpa ordentligt. Både programledare Gunde Svan och lagkamraterna Patrik och Magdalena lägger snabbt märke till att det blåser ordentligt. Nu berättar Tobias för Hänt vad som egentligen hände i vattnet.

– Jag vet inte om det syns i programmet men det var sjukt strömt. Jag försökte först att simma crawl för att se lite proffsig ut i vattnet men fick snart se mig övermannad av havet och gå över till ryggsim. Fick sedan överge även detta simsätt och pröva bröstsim men inte heller det klarade jag av så jag fick göra “snöänglar”-sim till målet, pinsamt, säger Tobias i ett meddelande till Hänt.

”Kroppen är helt slut”

När Tobias väl tagit sig upp på land förstod han hur trött kroppen egentligen var. Trots att han vanligtvis dansar på elitnivå så blev det helt enkelt för mycket för kroppen.

– När man är i vattnet så pumpar ju adrenalinet och man känner liksom inte helt hur trött man är. Men när det är klart så märker man att kroppen är helt slut. Det tog mig nästan en halvtimma att bli mig själv igen. Det händer mig alltid på fortet men inte så vanligt med mjölksyra i Let’s dance, säger han.

I programmet syns en besviken Tobias som uttrycker sin trötthet efter den dramatiska simturen i vattnet.

– Det var fruktansvärt. Jag var så trött, jag har aldrig i mitt liv varit så trött, säger Tobias i programmet.

Även om upplevelsen med det strömma vattnet kan upplevas som obehaglig väljer Tobias istället idag att tänka tillbaka på händelsen med ett positivt synsätt.

– Jag tycker mest att det var komiskt. Det måste sett så löjligt ut när man ska tävla i vatten och tar sig fram med “snöänglar-sim”. Men det var för strömt för Tobias Karlsson att göra det på något annat sätt, säger han.

LÄS OCKSÅ: Tobias Karlssons ärliga ord om sjukdomen – drabbad av hiv

LÄS OCKSÅ: Tobias Karlssons nya besked – sanningen om kärlekslivet

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!