Tobias Karlsson och Babsans drag i Hela kändis-Sverige bakar

Tobias Karlsson och Babsans genidrag i Hela kändis-Sverige bakar

I Hela Sverige bakar 2020 så är det dags för kändisarna att ge sig på småkakor.
Jurymedlemmen Birgitta Rasmusson, även kallad kakdrottningen, är riktigt peppad på att få se resultatet av utmaningen.
Glamourparet Lars-Åke Wilhelmsson och Tobias Karlsson tar då till flera genidrag, för att ta sig vidare i tävlingen.

Den sjunde säsongen av Hela kändis-Sverige bakar är igång! Som vanligt är det tv-kocken Tina Nordström tillsammans med skådespelaren Johan Östling som leder programmet.

Något som även är sig likt sedan tidigare är den stenhårda juryn, bestående av kakdrottningen Birgitta Rasmusson och berömda bagaren Johan Sörberg.

Tv-tittarna kommer under fem veckor att få följa tio svenska kändisar som sätter bakkunskaperna på prov!

Något som dock skiljer sig i år från tidigare är att de som medverkar i programmet tävlar i par. Unikt och spännande!

Under fem veckor får tv-tittarna följa tio svenska folkkära kändisar som sätter sina bakkunskaper på prov. Men unikt för i år är att de som medverkar tävlar i par.

Glamourparets tävlingsfokus i Hela kändis-Sverige bakar

Ett av paren som tävlar kallar sig Glamourparet och består av artisten Lars-Åke Wilhelmsson och dansaren Tobias Karlsson.

– Det är en ära för mig att få vara med i årets säsong tillsammans med min partner Tobias, han är underbar i allt – hans humor och ödmjukhet gav en enorm kärlek till vårt lag. Synd bara att han inte var lika kunnig med mjöl och jäst som han är med vals och quickstep, har Lars-Åke tidigare sagt i ett pressmeddelande.

I första avsnittet visade det sig att inget utav paren behövde lämna tävlingen, vilket såklart ledde till många glada miner.

Men när det sedan var dags för avsnitt två blev tävlingsfokuset än mer påtagligt.

Tobias Karlsson och Lars-Åke Wilhemsson

FOTO: TV4/C More

Uppgiften i andra avsnittet av Hela kändis-Sverige bakar är att baka småkakor, något som självaste kakdrottningen Birgitta är riktigt peppad på.

På 1,5 timme måste kändisarna använda fantasin och svänga ihop 20 stycken klassiska kakor och 10 stycken modernare dubbelkakor.

Några som verkligen har gått all in i tävlingen är Glamourparet som tar till genidrag efter genidrag, i hopp om att vinna och bli veckans stjärnbagare.

Första draget som Lars-Åke och Tobias tar till är idén och namnet på kakorna som bakas. En av deras kaksorter är nämligen veganska och Tobias har döpt dem till ”Greta Thunberg-kakan”. Men där tar det inte slut! Istället för att baka två kakor, så bakar de tre. Den tredje kakan får namnet ”fjäskarkakan” av Tina Nordström.

Lars-Åke och Tobias blir Babsan och Mufflan

När det sedan är dags för det tekniska baket så ska deltagarna bjuda på härliga vaniljhjärtan. Då glider Lars-Åke och Tobias in som dragqueens, de har nämligen bytt roller. Så inför baket av vaniljhjärtan är det inte Tobias och Lars-Åke som bakar – utan Babsan och Mini-Babsan, även kallas ”Mufflan” i synk.

Tobias Karlsson och Babsans genidrag i Hela kändis-Sverige bakar

FOTO: TV4/C More

Om dessa genidrag av Glamourparet får de att kamma hem segern får framtiden utvisa!

Hela kändis-Sverige bakar 2020 sänds på tisdagar klockan 20:00 på TV4, TV4 Play och C More. 

FOTO: TV4/C More