TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tobias Baders ord om TV4:s hårda krav

10 apr, 2020 
Linnea Lundgren
Tobias Bader
Efter två veckors repriser hoppas vi alla att Let's dance ska vara tillbaka som vanligt till nästa vecka.
Nu berättar Tobias Bader om TV4:s tuffa krav för att kunna få succéprogrammet att rulla – trots sjukdomsfall.
"Vi får bara komma och träna och gå"
Annons
Intervju med penny Parnevik i Let's danceBrand logo
Intervju med penny Parnevik i Let's dance

Det är snart två veckor sedan som TV4 meddelade att man kommer att ge dansarna i tittarsuccén Let’s dance ett “påsklov” efter att flera av deltagarna insjuknat i “coronaliknande” symtom. Bland annat komikern och deltagaren Anders Jansson, 52, berättade då att han haft hög feber och hosta.

Även Tobias Bader, 34, och hans danspartner, Andreas Lundstedt, 47, låg hemma sjuka och när de väl kände sig friska stoppade produktionen dansparet från att träna inför tävlingarna.

– Vi får inte träna under den här perioden vilket känns lite segt. Annars hade vi ju kunnat vara grymma när det drog igång igen men vi väntar snällt på att få köra, sa Tobias till Hänt då.

Tobias Baders ord

Under de två veckor som gått sedan sjukdomsfallen har tittarna kunnat se repriser från Let’s dance jubileumsäsong 2015 där bland annat Sigird Bernson och Anton Hysén gjorde succé. Sista reprisavsnittet sänds idag då de vanliga tävlingarna förväntas vara igång igen till nästa fredag, 17 april.

Annons

”Det här är helt rätt beslut. Vi hoppas att vi kan dra i gång igen efter påsk och att vi då kan se fram emot en mer taggad säsong än någonsin.”, har programledaren Tilde de Paula Eby tidigare sagt om beslutet att skjutet upp programmet.

TV4:s hårda krav

Nu avslöjar Tobias Bader för Hänt att han redan till helgen hoppas kunna vara igång med träningen igen.

“Vi ska äntligen få börja på lördag”, skriver han i ett meddelande.

Men trots lyckan över att återigen få dra igång med danstävlingen berättar Tobias även TV4:s hårda krav för Let’s dance framtid.

“De kommer med striktare regler och kommer ta tempen på alla varje dag. vi får bara ‘komma, träna och gå. Inget häng’. Det är ju lite tråkigt eftersom vi brukar visa upp för varandra och peppa, det försvinner ju lite nu.” 

Men några regler vill TV4 inte säga något om – mer än att de följer Folkhälsomyndighetens råd kring smittspridning.

“Vi fortsätter jobba utifrån de råd och regler som Folkhälsomyndigheten har satt upp. Vår prioritet är att göra produktionen till en säker arbetsplats. Just nu har Let’s dance fortfarande påsklov men vi ser fram emot att vara tillbaka nästa fredag”, skriver TV4:s presschef, Lotta Berggrén, i ett meddelande till Hänt.

Annons