Titti Schultz om familjesorgen och lyxlivet med sambon Erik

Titti Schultz och sambon Erik Nääs.
Exklusivt

Möt Titti Schultz i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Stora familjetraumat: ”Sorgen kom som en smäll”.
✔︎ Lyxlivet – med TV4-sambon: ”Dyra skidor och bilar – men kör inte hans Porsche”.
✔︎ Bröllopsbeskedet: "Sparar mig till äktenskapet".

16 år med kärleken Erik Nääs, 43, men Titti Schultz, 49, vågar vägra bröllop. Hänt möter landets populäraste radioröst.

Hur står det till Titti?

– Tack, mycket bra. Jag är glad att jag fått se lite snö, jag ska inte klaga.

Nyligen kammade du hem radiopriset ”Guldörat” i kategorien årets programledare i radio. Nu är du bra stolt, va?

– Jajamensan! Att lyssnarna röstat fram mig – två år i rad dessutom – gör mig så glad att jag nästan ryser när jag tänker på det. Det här priset är så himla fint. Det är ingen jury som bestämmer, det är folk som lyssnar på radio som säger att de gillar mig allra mest av alla. Det är en hissnande känsla!

Som tung elefant på Sveriges radio utgår jag från att du har egen chaufför, kock och någon som knyter dina skor. Är varje dag en fest?

– Naturligtvis, men inte av anledningarna du beskrev. Jag har världens roligaste jobb och jag jobbar ganska hårt, men det här med guldkant och lyx, det håller vi inte på med på Sveriges radio. Det ska gudarna veta!

Vad är väst Svensson-varning när det gäller dig?

– Jag tror att jag är jättevanlig. En riktig Svensson. Jag tycker om att bara vara hemma, plocka lite, inte göra något särskilt, läsa en bok, surfa runt lite på nätet. Oftast meningslösa Youtube-klipp.

Tittar du på Bingolotto?

– Nej.

Där går gränsen?

– Jag vet inte om det är där min gräns går, men tittar i alla fall inte på det.

✔︎ Det här är Titti Schultz

Aktuell med: P4 Extra i Sveriges Radio.
Ålder: 49.
Stjärntecken: Tvilling.
Bor: Tvårummare i Stockholm, sommarhus i Enhörna.
Familj: Sambon Erik, 43, hunden Floyd, 4.
Det bästa med mig är att jag är: Nyfiken och oftast glad. Och envis, tror jag.
Det sämsta med mig är att jag kan: Ha kort stubin. Om folk beter sig illa så har jag inte så hög tröskel för att berätta det.
Tre saker jag gärna gör på fritiden: Jag tycker om att vara själv. Jag tycker också om att träffa vänner. Dessutom är det inte fel med en öl ibland!
Här tar jag mina promenader: Jag kan dyka upp nästan överallt. Jag har ju hund. Oftast promenerar jag i stora cirklar på Södermalm.
Äter gärna: Choklad och skaldjur och då och då en bit fint kött, gärna finaste biten på oxfilén.
Äter ogärna: Det mesta slinker ner, men inte surströmming och jag är inte förtjust i blodpudding.
Dricker gärna: Coca-Cola Zero, vatten och en kall lager. I den ordningen.
Dricker ogärna: Vin, jag väljer allt annat före det. Jag kan tycka att två smuttar är gott, sedan är jag klar. Slösa inte vin på mig.
Min bästa vän heter: Jag har flera bästisar, jag kan inte bara säga en. Så jag säger Pärnilla, Sanna, Hanna och mina Marior – för de är flera stycken.
Kändis jag störtgillar: Jill Johnson. Hon är så mycket roligare än folk tror, hon är så jävla rapp i käften. Dessutom är hon en stjärna – och god vän.
Där vill jag bli begravd: Elda upp mig och kasta bort mig! Ateist som jag är så är jag ändå mycket förtjust i kyrkor och religiösa symboler, men när det gäller begravningar… Jag har varken barn eller annat folk som jag tänker behöver en grav att gå till. Om någon är det minsta intresserad av att det ska finnas någonstans att gå, så häll ut mig i en minneslund som passar.

Innan du klev ombord på Sveriges radio-skeppet levde du rövare i Vakna med NRJ och Rix Morronzoo. Säg tre saker du saknar från dina tidigare arbetsplatser!

– Jag saknar mina tidiga morgnar. Jag tycker att morgnar är rolig arbetstid, man är först på bollen. Jag saknar den kommersiella världens röjiga firmafester. Jag saknar också Jocke Bäckström, en kollega som även är känd som ”Jocke i hörnet”.

Har du någonsin varit full eller påtänd när du stått framför mikrofonen?

– Jag har aldrig i hela mitt liv använt någon form av narkotiska droger, det vill jag gärna understryka. Jag har heller aldrig varit full i direktsändning. Däremot har jag firat radiopriser och gått direkt till jobbet. Då har jag varit lite ”mjuk i kanterna” kan man väl säga.

Vad är det knasigaste du bevittnat i Sveriges radio-huset?

– Herregud! Jag har sett en hel del remarkabla klädstilar… Folk går verkligen sin egen väg. Det är fantastiskt, naturligtvis. Det händer inte särskilt mycket vansinne, man får skapa sina egna galenskaper. Jag har till exempel lagat köttfärssås med Timbuktu och Carl Jan Granqvist – i studio åtta. Det är min studio. Jag har även haft en lökhackartävling med Pär Lernström. Det var roligt och hysteriskt. Lök överallt. Tyvärr vann han.

Förra gången du och jag pratade – våren 2009 – bodde du på Södermalm. Du hade en kille som lystrade till namnet Erik och du avslöjade att du under inga som helst omständigheter ville kyssa Bert Karlsson. Har någon av de här sakerna förändrats sedan vi pratade senast?

– Nej, jag har inte svajat en millimeter. Erik är kvar, vi är inne på 16:e året och bor i samma tvåa. Bert och jag har inte närmat oss på den punkten, alls.

Visst åker du löjlig elsparkcykel till jobbet?

– Det är inte alls löjligt!

Titti Schultz och sambon Erik Nääs.

Erik är den kräsna typen. I alla fall när det gäller fordon. Han tar sig nämligen fram i en fräsig Porsche. Är Erik i bankrånarsvängen?

– Nej, han jobbar på TV4 – på säljavdelningen.

Så Erik är kompis med Efter fem-Henrik, Väder-Madde och Arga snickaren-Anders?

– Jag tror att han morsar på Väder-Madde och han och Henrik Alsterdal skulle nog säga hej. Däremot tror jag inte att han träffat Anders Öfvergård.

Så träffade Titti sambon Erik

Vem är den kändaste personen du blivit omkörd av på E4:an – när du lånat Eriks Porsche? Kungen, kanske?

– Du, jag kör inte Eriks Porsche. Jag vet inte ens hur man startar den. Jag kör min egen bil, en enkel Audi.

Var träffades Erik och du?

– Vid postfacken på jobbet. Vi hade känt varandra i sex år. Just den här dagen var vi lika mycket singlar. Vi började prata om vad man skulle göra i helgen och på den vägen är det.

Var du nästan oskuld på den tiden?

– Jag har sagt att jag sparar mig till äktenskapet – och jag är fortfarande ogift…

Varför lever ni i synd?

– Det hörs ju på beskrivningen, att det känns roligare, eller hur?

Vad tror du att ditt och Eriks första äktenskapsgräl skulle handla om – om ni fick för er att knyta hymens band?

– Antagligen något som har med Floyd att göra. Erik tycker nog att han får gå ut med honom orättvist många gånger på morgnarna, men vi behöver inte vara gifta för att ha en diskussion om det. Vi bråkar inte mycket alls, faktiskt.

Floyd är en jycke som är slående lik ett får. Kostade Floyd skjortan?

– Nej, inte alls. Vi köpte honom innan hans ras blev trendig. Tror han kostade 11 000. Nu skulle han säkert kosta 40 000, vilket är helt jävla sjukt.

Titti flankerad av tidigare medarbetarna Roger Nordin och Gert Fylking.

Vad skulle du aldrig avslöja om Erik?

– Stackars Erik, han har nog fått bli uthängd mer än han trodde att han skulle bli, när han träffade mig. Det finns inte så många saker kvar som jag inte berättat i radion. Jag har exempelvis berättat om hans resenerver som han ständigt förnekar att han har. Ändå är vi på Arlanda fyra timmar innan alla andra. Och annars… Vi har delad ekonomi. Det är bra. Annars skulle jag definitivt haft åsikter om dyra skidor och bilar.

Har du stött på någon svår motgång?

–Det är klart att jag varit med om motgångar och elände men jag är ganska pragmatisk. Ganska snabbt hittar jag vägar för att ta mig vidare. När min mamma dog så var jag först chockad. Sorgen kom som en smäll efter ett tag och jag har insett att den nog aldrig försvinner men förändras.

Vilket är det grövsta brottet som begåtts i dina hemkvarter?

– Det har hänt vidriga saker. I en park, inte långt från mig, har flera våldtäkter begåtts. Man hör om människor som blir rånade. Det händer massor av skit. Det är förtvivlat, tycker jag.

Exklusivt
Roger Nordins tuffa uppbrott – blev av med förmögenhet

I vilken svensk byhåla tog du dina tre första steg?

– Jag vet inte om det räknas som byhåla, men Gävle. Där travade jag iväg…

Hur många dagar i veckan är du lycklig?

– Lycka är en flyktig känsla och inget jag strävar efter. Jag blir provocerad av människor som tror att lycka kan vara ett konstant tillstånd. Lyckan fladdrar till ett par dagar i veckan. Det krävs inte så mycket för att jag ska känna: ”Åh, nice!”

Vad kan det vara bra att känna till om man funderar på att bli din vän?

– Jag uppskattar lojalitet, humor, ärlighet. Går man ut och fikar med mig så vill jag sitta i hörn. Jag vet inte varför, men det känns konstigt att sitta mitt i rum. Jag vill ha någon form av vägg bakom mig. Så är det på jobbet också.

Vilken släkting har gjort störst intryck på dig?

– Då väljer jag farbror Göran. Jag har alltid upplevt honom som… Min pappa är den korrekt typen, han jobbar med ekonomi. Göran däremot är tatuerad och bär upp en hatt som få andra gör. Han känns ”fri”, han är musiker. Han har alltid varit rättfram, han har alltid varit spännande.

Slutligen Titti, vilken är den bästa stunden på din dag?

– En icke stressig morgon när jag känner att jag kan ta det hyfsat piano hemma – innan jag drar iväg. Det får gärna vara måndag. Då brukar jag känna att ”nu tar jag den här veckan, det här blir bra”. Morgnar är nästan alltid positiva!

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för bortvalda brevskrivarna i Bonde söker fru 2021 – visar upp nya kärleken

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för deltagarna i Bonde söker fru – Kärlek åt alla

Foto: TT

SENASTE NYTT!