Tittarnas vädjan till TV4 – efter upptäckten i Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon

Det är många som älskar Nyhetsmorgon, men det finns även en del som har åsikter kring programmet.
Nu skriver några tittare vad de tycker borde ändras.
”Tips”, skriver en på Instagram.

Varje morgon bjuds TV4-tittarna på ett nytt avsnitt av Nyhetsmorgon. Vem eller vilka som är programledare varierar och den senaste tiden har flera personer i originaluppsättningen bytts ut. Tidigare i år avslutade Jesper Börjesson, 49, sin anställning på kanalen och strax därefter försvann även hans parhäst Soraya Lavasani, 38, för att gå på mammaledighet.

En relativt ny duo är programledarna Maria Forsblom och Martin Järborg. I sommar har även flera nya och gamla ansikten synts i rutan, då de andra haft semester.

Nyhetsmorgon är TV4:s morgonprogram som stora delar av det svenska folket dricker sitt morgonkaffe till och som de flesta gillar att se varje dag. I programmet tas allt ifrån allvarliga nyheter till lättsamma tips upp – men vissa saker kan tittarna ha åsikter kring ibland.

Flera tittare tar Nyhetsmorgons sociala medier som hjälp när de vill ha ut sina åsikter kring programmet. Ett av Nyhetsmorgons senaste inlägg på Instagram är en bild på Sofia Geite och Steffo Törnquist. Till bilden står det:

Nämen det är fredag! 
Ta det vackert, ta hand om varandra – och starta dagen med oss.
I dagens program tar vi bland annat upp det här:
Vabhösten – när kan vi skicka barnen till förskola och skola?
Banksy – räddar liv på medelhavet”, står det bland annat i inlägget. 

Till bilden finns det flera kommentarer från tittare som tycker att programmet borde göra en ändring. De tycker det är svårt och jobbigt att inte veta vilket klockslag som vilket inslag går.

“Vilken tid tar ni upp VAB-frågan?”, undrar en.

“Tips, ange tider för inslagen och låt de rulla i nedre kanten”, skriver en annan.

Programmen för lika

Självklart är det svårt att vara alla tillags, vilket märks på TV4:s sociala medier. Innan har de fått en hel del kritik för att deras program Efter fem och Nyhetsmorgon är för lika i sitt innehåll.

”Jag tycker det är för mycket samma personer som intervjuas i Nyhetsmorgon och sedan är det samma personer som är med i efter fem! Är det lathet eller brist på fantasi?”, undrade en person tidigare i år.

TV4 valde då att besvara frågan i sitt kommentarsfält:

”Då både Nyhetsmorgon och Efter fem är program som behandlar nyheter händer det emellanåt att liknande aktuella händelser tas upp såväl på morgon som kväll”, skrev TV4 vid tillfället.

LÄS OCKSÅ: TV4:s nya besked om Leif GW i Nyhetsmorgon

LÄS OCKSÅ: Nyhetsmorgon-profilen Maria Forsbloms stora familjelycka

FOTO: TV4/Instagram