Tittarnas starka reaktioner – efter Tolvslaget på Skansen

Tittarnas starka reaktioner – efter Tolvslaget på Skansen

Igår var det dags för David Sundin och Lena Olin att ringa in det nya året på Skansen.
Deras framträdande gjorde en stor succé och hyllas nu av flera tittare.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lena Olin om att jobba så tätt med familjen: ”Kärlek”
0:32

Efter reklamen: Lena Olin om att jobba så tätt med familjen: ”Kärlek”

(0:32)

Slå på ljud

Varje år firar SVT in det nya året på Sollidenscenen på Skansen och förra året var inget undantag. Programledare under kvällen var komikern David Sundin och det bjöds på underhållning och sång. Stora artister uppträdde under kvällen som Peter Jöback, Petra Marklund, Rennie Mirro, Joachim Bergström, Frida Green, Nadja Kasanesh Holm och Get Up Soul Choir.

Även ett husband med kapellmästare Johan Granström i spetsen fanns på plats för att ackompanjera alla artister. Hela sändningen avslutades sedan med de folkära artisterna Jessica Andersson och Mariette som framförde arena rock tillsammans med husbandet.

Det var skådespelaren Lena Olin som fick fira in det nya året i Tolvslaget på Skansen och läsa Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Lena Olin om att läsa Nyårsklockan

Lena är en framgångsrik skådespelare och kommer även från en familj som präglats utav yrket. Hennes föräldrar är skådespelarna Stig Olin och Britta Holmberg som även de är välkända inom tv-scenen.

Lena fick sitt stora genombrott när hon medverkade i succéfilmen Efter repetitionen där hon spelade rollen som Anna Egerman.

Nu kan hon addera ännu en bedrift på cv:et nämligen som 2022:s diktuppläsare i SVT. I ett pressmeddelande från SVT har Lena tidigare berättat om uppdraget.

– Jag har hört Nyårsklockan deklameras vid tolvslaget sen jag var liten flicka, en fantastisk tradition! Att nu få äran att själv förmedla denna text gör mig så innerligt glad. Och stolt. Dikten känns viktigare än någonsin idag, säger Lena Olin till SVT.

Tittarnas starka reaktioner – efter sändningen av Tolvslaget på Skansen

Både David Sundin och Lena Olin briljerade i sina olika roller under kvällen. Och även tittarna har sagt sitt om deras framträdanden. På Instagram har flera uttryckt sina hyllningar.”Bästa tolvslaget på Skansen ever med dig som programledare”, skriver en tittare om David som programledare.

”Du är bäst!”, skriver en annan.

”Så bra och fint och intressant och gott nytt år”, skriver en tredje.

”Tack! Så berörande du läste!!!! Så bra ! Tack! Och ett Gott Nytt år till Dig och Din familj!”, skriver en fjärde om Lena Olins diktuppläsning.

FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN